Youth for Human Rights International giver fremtrædende menneskerettigheds­aktivister priser, fejrer 20‑års jubilæum

Tyve år med at fremme undervisning i menneskerettigheder for at sikre, at de rettigheder, der er nedfældet i de Forenede Nationers Verdenserklæring om Menneskerettighederne, bliver en realitet for alle.

Youth for Human Rights International afholdt en global virtuel konference for at fejre sin 20-årsdag og for at fejre den Internationale Menneskerettighedsdag. Mere end 1.600 menneskerettighedsforkæmpere fra 97 lande deltog. Youth for Human Rights International gav priser til fremtrædende menneskerettigheds­aktivister for deres engagement og deres arbejde for at gøre menneskerettigheder til virkelighed over hele verden. Desuden talte et panel af prominente menneskerettighedsforkæmpere om vigtigheden af undervisning i menneskerettigheder.

Rock 4 Human Rights forsanger og grundlægger, Wil Seabrook, overrækker Ellen Firestone Youth for Human Rights International prisen.

Den første prismodtager var menneskerettighedsambassadøren Ellen Firestone, som har arbejdet med Youth for Human Rights International siden 2007. I løbet af det sidste årti har hun leveret workshops og foredrag om ”Human Rights: from Education to Action”, lanceret sin egen podcast om menneskerettigheder og hjulpet i flere NGO’er for menneskerettigheder, såsom Global Education Motivators i Philadelphia. Hun har nået mere end 80.000 med sit budskab om menneskerettigheder. ”Med viden kommer et ansvar,” siger Firestone. ”Vi har det vigtige job at blive ved med at uddanne folk i deres menneskerettigheder, så de kan promovere dem og beskytte dem for sig selv og andre.” Firestone opfordrer alle til at blive involveret og tage det første skridt til at øge bevidstheden.

Youth for Human Rights International overrakte sin anden pris til medlemmet af Costa Ricas lovgivende forsamling Jorge Luis Fonseca Fonseca. I 2018 opfordrede ledere fra Youth for Human Rights Costa Rica Mr. Fonseca til at indføre lovgivning for at fremme undervisning i de Forenede Nationers Verdenserklæring om Menneskerettighederne i landets skolesystem. Det gjorde han, og den 25. august 2021 vedtog Costa Ricas lovgivende forsamling et lovforslag, der påbød undervisning i menneskerettigheder i skoler over hele landet. ”Vi mener, at vi har ydet et stort bidrag til Costa Ricas uddannelsessystem, så elever ved, hvilke rettigheder de har, simpelthen fordi de er mennesker,” siger Mr. Fonseca. ”Jeg er taknemmelig for, at I har tænkt på mig til at være fortaler for dette lovforslag, som blev til virkelighed.”

Superintendent (Ret.) Ricky Veerappan of the York Regional Police, Canada with Youth for Human Rights Ambassador
Politiinspektør (fhv.) Ricky Veerappan fra Yorks regionale politi, Canada, mener, at politiarbejde skal føres gennem objektivet menneskerettigheder. Han blev tildelt Youth for Human Rights Internationals pris for sit arbejde for at gøre menneskerettigheder til virkelighed.

Den tredje prismodtager, Yorks regionale politiinspektør (fhv.) Ricky Veerappan, blev anerkendt for at fremme menneskerettigheder gennem Afdelingen for samfundstjenester. ”Begivenheder i de sidste to år har haft en enorm indvirkning på forholdet mellem politi og samfund og på tillidsniveauet og tiltroen til politiet generelt,” siger Veerappan. Han forklarede, at Yorks regionale politi mener, at politiarbejde skal udføres ”gennem objektivet menneskerettigheder, ikke menneskerettigheder gennem objektivet politiarbejde. Menneskerettigheder skal være den platform, hvorpå politiarbejde bygges.”

Panelisterne omfattede humanister og menneskerettigheds­aktivister Wil Seabrook, grundlægger af Rock 4 Human Rights; dr. Mary Shuttleworth, formand og grundlægger af Youth for Human Rights International; rabbi Michael Shevack, generalsekretær for World Cultural Organization; Wafik Moustafa, grundlægger og formand for det Britisk-Arabiske Netværk; Laura Guercio, formand for Legal Aid Worldwide; Demme Durret, Youth for Human Rights International Youth Ambassador; og Fabio Amicarelli, direktør for humanitære programmer i Church of Scientology International.

Formanden for Youth for Human Rights International Mary Shuttleworth sagde: ”Med et sådant engagement og sådan en støtte ser vi nu sammen på fremtiden, beriget med erfaringer og stjernehøje mål. Vi er nu i fuld gang med en fremtid, hvor generationer 20 år ud i fremtiden vil vide, at menneskerettighederne endelig er blevet til en realitet for alle kommende generationer.”

I løbet af de sidste 20 år er Youth for Human Rights International vokset til en verdensomspændende bevægelse med 150 grupper, klubber og lokalafdelinger; har indgået partnerskab med 1.500 organisationer og offentlige myndigheder i 92 lande; uddannet 1,7 millioner unge med sine materialer; og nået ud til mere end 700 millioner mennesker, hvilket har efterladt sit præg på alle niveauer af samfundet. Unge for Menneskerettigheder Internationalt anerkender alle sine enestående partnere og frivillige, hvis formål er at gøre rettighederne forankret i De Forenede Nationers Verdenserklæring om menneskerettighederne til en realitet. En særlig tak går til dens hovedsponsor, Scientology Kirken.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD