At huske Mandela gennem handling

Unge for Menneskerettigheder Danmark husker Nelson Mandelas arv gennem to arrangementer, der er udformet til at inspirere andre gennem kunst.

Den 18. juli hvert år fejrer verden den Internationale Nelson Mandela-dag. De Forenede Nationer oprettede dagen, så alle kunne skride til handling og inspirere til forandring. Mandela-dagen er ikke ment som en helligdag, men som en dag til ære for arven efter Nelson Mandela, Sydafrikas tidligere præsident, og hans værdier gennem frivilligt arbejde og hjælp til samfundet.

Unge for Menneskerettigheder Danmark afholder arrangementer til ære for den Internationale Nelson Mandela-dag, inklusive en Kunstaften og skabelsen af et mosaikmaleri af Mandela.

I år afholdt vores Unge for Menneskerettigheder-afdelinger rundt om i verden arrangementer for at hædre Mandela, og hvad han repræsenterer for verden. Dette omfattede Unge for Menneskerettigheder Danmark, som afholdt to arrangementer for at markere dagen. Først anbragte de et telt på Gammeltorv og nåede ud til publikum fra alle samfundslag med Hvad er menneskerettigheder?-hæfter og fik dem til at bidrage til et mosaikmaleri af Nelson Mandela.

Dette blev efterfulgt af en Kunstaften i Scientology Kirken Danmark, hvor budskabet var opløftende ukuelighed gennem kunst. Oplæsning af digtet Invictus kommunikerede den ukuelige ånd for publikum, som intet andet digt kan. Digtet, der er skrevet af William Ernest Henley, blev, som det er bredt og vidt kendt, oplæst af Mandela for ham selv og andre indsatte, mens han var på Robben Island. Dets afsluttende linjer siger: ”Jeg er min skæbnes herre; jeg er min sjæls kaptajn.” Det næste var en introduktion til Unge for Menneskerettigheder-kampagnen efterfulgt af en præsentation af mosaikmaleriet af Mandela samt optræden fra kunstnere af alle typer, herunder musikere der optrådte med deres egne sange, en fotograf og en guitarist.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD