Rock for Human Rights bringer håb om forandring til unge på tværs af Amerika

Efter at have set overtrædelser af menneskerettighederne, mens han voksede op, besluttede Wil Seabrook sig for at give unge redskaberne til at skabe deres egen lysere fremtid.

Wil Seabrook er en sanger, sangskriver og grundlægger af Rock for Human Rights (R4HR). Han er født i USA, men flyttede til Tyskland med sin familie da han var ni år, hvor han var vidne til Berlinmurens fald. ”Lige pludselig, fordi folk simpelthen rejste sig og krævede, at det blev bedre, blev verden bedre. Og det slog mig virkelig, det var kraftfuldt for mig,” siger Seabrook.

Da Seabrook kom tilbage i USA, kom han på kostskole og gik fra det internationale til hverdagens overtrædelser af menneskerettighederne – grusomhed og mobning blandt eleverne. Da han kom ind i musik, fandt han en måde at udtrykke sig selv på. ”Jeg har altid ønsket at redde verden med musik, det var idéen.”

I 2006 deltog han i skabelsen af musik til en af de nye Unge for Menneskerettigheder informationsvideoer. Mens han lavede musikken, opdagede han også menneskerettighederne og Unge for Menneskerettigheder-materialerne. ”Og på det tidspunkt sagde jeg: ’Slut. Jeg laver noget med dette materiale – med min musik og dette materiale.’” Således blev R4HR dannet.

”Målet er at uddanne en hel generation om de grundlæggende menneskerettigheder, som alle bør have,” siger Seabrook. ”Mit håb er, at børnene vil forstå deres egen evne til at gennemføre forandringer i deres omgivelser.”

I 2014 bragte han Zimbabwes topkunstner Alexio Kawara til USA til den første R4HR-turné. De tog fra skole til skole for at optræde med inspirerende musik, herunder deres sang ”Candle”, mens de også underviste eleverne i menneskerettigheder. Det næste var 30 byer på 30 dage for de 30 menneskerettigheder-turnéen. R4HR besøgte skoler og lokalsamfund over hele USA, fra Californien til delstaten Washington, så Oregon, Nevada, Arizona, Colorado, Georgia, Tennessee, Illinois, Minnesota, Massachusetts, New York, Washington D.C., North Carolina og til sidst Florida.

Wil Seabrook og hans band Rock for Human Rights har rejst på tværs af 17 stater i USA for at oplyse unge mennesker om deres menneskerettigheder.

”Det vigtigste spørgsmål var: ’Hvorfor interesserer en femteklasseelev i Iowa sig for menneskerettigheder rundt om i verden?’ Hvordan gør man dette emne virkeligt for barnet, og hvorfor skulle det være interesseret i det?” Når han beder børn om at række hånden op, hvis de er blevet mobbet, gør næsten alle det. Han sætter menneskerettighederne i forbindelse med dette punkt. Eleverne føler sig styrket.

”Målet er at uddanne en hel generation om de grundlæggende menneskerettigheder, som alle bør have. Mit håb er, at børnene vil forstå deres egen evne til at gennemføre forandringer i deres omgivelser.”

R4HR-guitaristen Cal sagde: ”Nogle børn kommer bare ud og skriver disse virkelig store formål. De siger: ’Jeg vil forandre verden.’”

Seabrook ville sikre sig, at hans turné ikke blev et enkelt øjeblik med inspiration, men en langsigtet forandring, så han begyndte at forsyne lærere med Unge for Menneskerettigheders undervisningspakke, så de kunne fortsætte leveringen. Nu, efter at have nået over 20.000 elever på 51 skoler, opretter R4HR også menneskerettighedsklubber i skolerne. Florida State University i Tallahassee dannede deres egen menneskerettighedsklub og inviterede R4HR til at tale ved deres menneskerettighedskonference, hvor der deltog elever fra hele delstaten.

For at få kontakt med endnu flere lavede R4HR tv- og radiointerviews og sluttede sig så til Youth for Human Rights International ved det årlige internationale topmøde om menneskerettigheder. Deres arbejde og timer med frivillig tjeneste blev anerkendt med en Presidential Service Award i 2019.

”Der er ingen følelse i verden, der kan sammenlignes med følelsen af, at du virkelig har gjort en forskel i folks liv og verden omkring dig,” siger Seabrook.

Få mere at vide om Seabrooks arbejde med menneskerettigheder på da.scientology.tv/WSeabrook.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD