Youth for Human Rights International fejrer sin 20‑årsdag

Tyve år med udbredelse af budskabet om menneskerettigheder.

Youth for Human Rights International fejrer sin 20‑årsdag i år: 20 år med at give undervisningsmaterialer om menneskerettigheder og aktiviteter, der uddanner, informerer, assisterer og forener personer, undervisere, organisationer og statslige organer i formidlingen af og tilslutningen til de Forenede Nationers Verdenserklæring om Menneskerettighederne på alle niveauer i samfundet.

Hvert år på menneskerettighedsdagen organiserer Youth for Human Rights International arrangementer for at fremme Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

”Tilstanden af menneskerettigheder er katastrofal,” siger Youth for Human Rights Internationals stifter og formand Mary Shuttleworth. ”Folk vil aldrig forsvare deres rettigheder eller andres rettigheder, hvis de ikke forstår, hvad de er.”

I 2001 var Shuttleworth, en livslang fortaler for menneskerettigheder og underviser, dybt bekymret over menneskerettighedssituationen i verden efter 11. september. Da hun fandt ud af, at 90 procent af de adspurgte ikke kunne nævne mere end 3 af de 30 rettigheder, der blev givet af Verdenserklæringen, lancerede hun et initiativ til at uddanne unge i dette dokument, som fejrer 73-årsdagen for dets indførelse på menneskerettighedsdagen, 10. december.

Unge delegerede til det 14. årlige topmøde om menneskerettigheder organiseret af Youth for Human Rights International i de Forenede Nationer i New York.

Shuttleworth er uenig i, at børn bliver undervist i, at slaveri blev afskaffet i 1800-tallet, når der sandsynligvis ikke er noget land på Jorden, hvor menneskehandel ikke finder sted lige nu. ”Faktum er, at flere mænd, kvinder og børn lever i slaveri i dag end på slavehandelens højdepunkt,” siger hun.

Youth for Human Rights Internationals mission er at undervise unge om menneskerettigheder og inspirere dem til at blive værdifulde fortalere for tolerance og fred.

Nogle af de milepæle, Youth for Human Rights International har opnået i de første 20 år, omfatter:

  • 16 årlige Internationale Menneskerettighedstopmøder og oplysende verdensturnéer. Shuttleworth har rejst mere end 1.000.000 km – hvilket svarer til 26 gange rundt om Jorden – hun har introduceret Youth for Human Rights Internationals kampagne til mere end 1.500 embedsmænd i 82 lande.
  • 30 procent af befolkningen i Østtimor er blevet uddannet i Youth for Human Rights Internationals materialer i landets skoler takket være støtten fra modtageren af Nobels fredspris og tidligere præsident José Ramos-Horta.
  • Youth for Human Rights International var medvirkende til at få love vedtaget i Costa Rica og delstaten Chiapas, Mexico, for at gøre undervisning i menneskerettigheder obligatorisk i skoler, og at Verdenserklæringen blev indarbejdet i Chiapas forfatning.
  • Efter Youth for Human Rights International uddannede 200.000 colombiansk militærpersonale i Verdenserklæringen om Menneskerettighederne, faldt antallet af overtrædelser fra de væbnede styrker med 96 procent.
1,7 millioner elever er blevet uddannet i de Forenede Nationers Verdenserklæring om menneskerettighederne ved at bruge materialerne fra Youth for Human Rights International.

I 2019 overrakte verdenstopmødet for modtagerne af Nobels fredspris Mary Shuttleworth og Youth for Human Rights International deres Peace Summit Medal for Social Activism ”i anerkendelse af deres arbejde for at uddanne verdens unge om vigtigheden af menneskerettigheder gennem Verdenserklæringen om Menneskerettighederne”.

”Det er ikke et spørgsmål om, hvad det vil koste at undervise i menneskerettigheder, men hvad det ville koste ikke at gøre det,” siger Shuttleworth. ”Da jeg begyndte, var der meget få, der faktisk vidste, hvad menneskerettigheder var. Folk er mere bevidste om menneskerettigheder nu. Vi gør ikke kun en forskel, vi ændrer synspunkter, vi forbedrer livskvaliteten, og vi redder liv.”

Youth for Human Rights International anerkender sine mange frivillige og afdelinger rundt om i verden med en særlig tak til dens hovedsponsor, Scientology Kirken.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD