NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

MENNESKERETTIGHEDS­KONFERENCE I THAILAND

Repræsentanter fra Bangladesh, Nepal, Indien, Indonesien, Filippinerne og Thailand mødes til en konference om menneskerettigheder.

International konference bringer menneske­rettigheds­fortalere fra seks nationer sammen.

Afdelingen af Unge for Menneskerettigheder i Bangladesh organiserede i partnerskab med Unge for Menneskerettigheder Nepal og Asia Centre Bangkok en international heldags konference om Unges engagement og menneskerettigheder. Asia Centre Bangkok søger at knytte folk og regioner sammen gennem gensidigt samarbejde.

Unge fra Bangladesh, Indien, Indonesien, Nepal, Filippinerne og Thailand samledes i Bangkok. Disse lande repræsenterer et område, hvor der er tilbøjelighed til menneskehandel, der fungerer som en kilde til ofre for menneskehandel og som transit-kanaler til andre steder. Men det er kun et af de menneskerettighedsspørgsmål, der plager området og dets unge sammen med etniske konflikter og diskrimination af minoriteter.

Workshoppen og dens diskussioner havde det mål at skabe en ansvarsfølelse blandt unge til fremme for og beskyttelse af menneskerettigheder. Bangladeshs ambassadør i Thailand talte ved konferencen og udtalte: ”Unge skal respektere fred og tolerance for at sikre menneskerettigheder. Undervisning i menneskerettigheder kan give den unge generation magt.”

I konferencen deltog også organisationer, der mødtes for at tackle menneskerettighedsspørgsmål i denne region. Det omfattede Asiatisk institut for menneskerettigheder, Tysk-sydøstasiatisk center for dygtighed for offentlig politik og god regeringsførelse og Institut for menneskerettigheder og fredsstudier ved Mahidol University.VI VIL rigtig GERNE HØRE FRA DIG

Lærere i samfundsfag på tværs af USA og Canada har brugt Unge for Menneskerettigheders internationale materialer til at lære unge at respektere deres egne og andres rettigheder. Her er, hvad nogle havde at sige.

MELLEMSKOLELÆRER, MASSACHUSETTS, USA

”Jeg elsker det! United-musikvideoen – børnene elsker den! Vi har fremragende samtaler om menneskerettigheder i elevernes liv. Vi bruger kunst til at hjælpe eleverne til at udtrykke deres forståelse af Verdenserklæringen om Menneskerettigheder.”

LÆRER, IDAHO, USA

”Åh, du godeste! Jeg har brugt jeres materialer de sidste seks år. Jeg elsker materialerne og har bemærket en umiddelbar forskel hos mine børn, fra da jeg begyndte at bruge dem. Hvert år starter jeg med jeres læseplan, og børnene elsker det. De behandler hinanden med respekt og har generelt bedre holdninger over for livet.”

KOMMUNESKOLELÆRER, NEBRASKA, USA

”En af de stærkeste dele af lektionerne er videoerne. De får eleverne til at stoppe op og tænke. Det er et meget stærkt virkende værktøj til at få kontakt med elevernes virkelige liv. Det giver dem en bedre forståelse af deres rettigheder, og at mange rundt om i verden kæmper for de rettigheder, de selv måske tager for givet.”

KATOLSK SKOLELÆRER, ALBERTA, CANADA

”Strålende lektioner! Eleverne blev mere engagerede. De syntes, at lektionerne var værdifulde for deres liv. Det er et nydeligt program. Jeg er meget glad for, at jeg fandt det. Jeg har delt min pakke til undervisere med andre lærere i samfundsfag, og de bestiller deres egne, efter de har set, hvilken storslået ressource det er.”

LÆRER, NORTH CAROLINA, USA

”Materialerne er engagerende og opsummerer menneskerettighederne rigtig godt. Jeg ville anbefale dem til enhver lærer i deres klasselokale. Det hjælper til at forstærke punktet ’Vær den forandring, vi ønsker at se i verden’.”FAKTA

VERDENSERKLÆRINGEN SIGER:

”Vi bør handle mod hverandre i en broderskabets ånd.”

Vi ændrer disse fakta:

3,2

MILLIONER

elever er ofre for mobning hvert år

54 %

SAGDE AT, DET AT VÆRE VIDNE TIL

overgreb i hjemmet kan føre til øget vold i skolen

1 ud af 3

AMERIKANSKE STUDERENDE

rapporterer, at de oplever mobning i skolen

75%

AF VOKSNE

er påvirket af mobning på arbejdspladsen, enten som mål for eller vidne dertil

160.000

STUDERENDE

pjækker fra skole af frygt for at blive mobbet hver dagGENOPRET MENNESKERETTIGHEDER

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD