NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

DEN INDISKE SKUESPILLERINDE SHEENA CHOHAN KRYDSER GRÆNSER FOR AT UNDERVISE I MENNESKE­RETTIGHEDER

Skuespillerinden Sheena Chohan holder et Unge for Menneskerettigheder-seminar i Indien til børn, der ivrigt deltager.

Sheena Chohan er ikke bare et kønt ansigt. Som ambassadør for Unge for Menneskerettigheder Sydasien ændrer hun millioner af menneskers liv.

Skuespillerinden Sheena Chohans interesse i menneskerettigheder begyndte tidligt. Hun voksede op i Indien, hvor hun så, at selvom det var et ”åndeligt land”, var der også problemer med diskrimination. ”Et af de vigtigste problemer i Indien er, at kvinder konstant bliver diskrimineret og ikke bliver behandlet lige,” siger Chohan. Dette omfatter 29 procent af indiske kvinder, der lider under overgreb i hjemmet.

Efter at have vundet Miss Kolkata skønhedskonkurrencen og ”I Am Voice”-kategorien af Miss Univers Indien, fik Chohan snart filmroller, medvirkede i reklamer og fik muligheder for modelarbejde. ”Mens jeg gjorde alt dette, tænkte jeg ved mig selv: ’Nu er det på tide, at jeg gør noget med mit liv for et formål, der er større end mig selv,’” forklarer Chohan. Hun fandt det formål i Unge for Menneskerettigheders internationale kontor (YHRI – Youth for Human Rights International). ”Det var et svar på det spørgsmål, jeg ledte efter, som var om uligheden mellem mænd og kvinder.”

Chohan, som nu blev ambassadør for Unge for Menneskerettigheder i Asien, lavede postkort med sit billede på og anbragte de 30 artikler i Verdenserklæringen om Menneskerettigheder og YHRI’s web-adresse på dem. Når fans bad om autografer, tog hun et postkort frem, underskrev det og afleverede det, og hun uddelte tusinder.

Hun kontaktede desuden skoler og holdt seminarer på alle niveauer af uddannelse. Forandringen var så markant hos eleverne, at skolernes ledere snart gjorde YHRI til en del af pensummet. Chohan nåede til sidst ud til 7.000 elever. Dette omfattede Whistling Woods International, en af Indiens bedste filmskoler, hvor hun holdt et seminar for 500 elever, som til gengæld lavede film baseret på en specifik artikel fra Verdenserklæringen. Da Chohan blev vært for Lovello Miss World Bangladesh-konkurrencen, opfordrede hun skønhedsdronninger til at bruge deres platform til at være fortalere for menneskerettigheder. Så, som den nye præsentator for Bangladesh Premier League (cricket) på landets førende tv-program, sagde hun: ”I det øjeblik tænkte jeg, ’Okay, så jeg har den her platform, hvordan kan jeg bruge dette yderligere til at fremme budskabet om menneskerettigheder?’” Som svar på det talte hun ikke kun om menneskerettigheder i sit program, men arbejdede med den lokale Unge for Menneskerettigheder Bangladesh lokalafdeling, der lavede underskriftsindsamlinger og marcher og holdt foredrag. Nu bruger 49 universiteter YHRI-materialer. Chohan talte om menneskerettighederne ved alle muligheder med medier og fik tilnavnet ”Menneskerettighedspigen” og nåede ud til millioner i det sydlige Asien. Find ud af mere om hendes arbejde på da.Scientology.tv/SChohan.TAGER AFFÆRE
Gør menneskerettigheder kendt og fulgt

En legende inden for menneskerettigheder fejres med aktiviteter på Nelson Mandela-dag.

Hvert år fejrer vi Mandela-dag den 18. juli, en dag til ikke kun huske en humanist og verdensleder, men til at fremme det han har efterladt sig til forsvar for menneskerettigheder i hver eneste del af denne verden.

Som Nelson Mandela sagde: ”Det vigtige ved livet er ikke bare det, at vi har levet. Det er, hvilken forskel vi har gjort i andres liv, der vil afgøre betydningen af det liv, vi lever.”

Du kan gøre en virkelig forskel i andres liv gennem seminarer, underskriftsindsamlinger, kunstkonkurrencer og andre kreative metoder til at nå ud til folk og oplyse dem om deres menneskerettigheder.

Bestil de materialer, du behøver til disse aktiviteter, på forenetformenneskerettigheder.dk og ungeformenneskerettigheder.org. Delagtiggør os i dine planer, og fortæl os om, hvad du gjorde. Send din historie med fotografier og video til activities@humanrights.com.

Hvis vi arbejder sammen i denne verdensomspændende kampagne, kan vi garantere, at menneskerettigheder er kendt og respekteret for alle.HVORDAN KAN DU HJÆLPE

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærere, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettigheder.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD