NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

TURNÉ REJSER OVER 85.000 KM PÅ TVÆRS AF NI LANDE FOR AT ØGE BEVIDSTHEDEN OM MENNESKE­RETTIGHEDER

Grundlæggeren af Unge for Menneskerettigheders internationale kontor er Mary Shuttleworth, her vist i Sydafrika, hvor hun holdt interaktive undervisningsseminarer på flere skoler, så rejste hun med sit hold på en oplysningsturné i otte lande mere.

Den 16. Oplysningsturné fra Unge for Menneskerettigheders internationale kontor besøgte ni lande for at oplyse skolebørn, skabe partnerskaber og fremme uddannelse i almene menneskerettigheder.

Den 16. Oplysningsturné fra Unge for Menneskerettigheders internationale kontor i 2019 var en rejse på tværs af ni lande på 85.144 km gennem Sydafrika, Angola, Etiopien, Schweiz, Taiwan, Japan, Mexico, USA og Nepal.

Den begyndte i Sydafrika, hvor kong Thomas Edgar Brown af khoisan-kongeriget bød holdet velkommen. Universitetsprofessorer, religiøse ledere, politi, NGO’er og lokalsamfundet samledes til to konferencer om undervisning i menneskerettigheder. Så blev der holdt workshops på skoler i Alexandria og Soweto.

I Angola blev der holdt en konference, og skoler deltog i interaktive workshops. Elever inden for kampsport viste deres evner og lærte så om Verdenserklæringen. En indsamling af blod til Luanda hospitalet resulterede i cirka 50 liter livreddende blod.

I Etiopien mødtes turnéen med ledende repræsentanter fra den Afrikanske Union om brugen af oplysning om menneskerettigheder i strategier for at opnå fred. Holdet mødtes også med Fredsuddannelseskonsortiet og holdt offentlige foredrag på tre universiteter og i Nationalarkivet og Library Agency Hall.

Alt i alt har den 16. YHRI Oplysningsturné nået tusinder direkte, mens medier spreder budskabet om menneskerettigheder til endnu flere millioner.

I FN’s hovedkvarter i Genève, Schweiz, fejrede turnéen den internationale dag for afskaffelse af racediskrimination. Der var også talerne fra religiøse ledere og organisationer såsom United Planet Foundation og Ustinov Prejudice Awareness Forum.

I Tokyo, Japan, fokuserede en begivenhed på at forebygge mobning og bragte talere sammen fra det prestigefyldte Internationale Fredsforskningsinstitut og Venner af De Forenede Nationer i Asien og Stillehavsområdet. En anden konference fokuserede på problemet med trafficking fra et globalt perspektiv.

Alt i alt har den 16. YHRI Oplysningsturné nået tusinder direkte, mens medier spreder budskabet om menneskerettigheder til endnu flere millioner.FAKTA

LAD OS TALE OM DIVERSITET

Diversitet er en velsignelse. Lad os se på statistikkerne for nogle af de mest forskelligartede byer i verden.

DEN

NÆSTSTØRSTE

befolkning af immigranter i verden (efter New York) er i London, der kaldes verdens kulturhovedstad

800

SPROG

tales i New York, hvilket gør det til verdens mest sprogligt forskelligartede by

80 %

AF INDBYGGERE

i byen Dubai er født i udlandet

4

SPROG

er officielle i Singapore på grund af diversiteten blandt byens indbyggere

177

NATIONALITETER

kan findes i Amsterdam, en af de mest forskelligartede byer i verdenHVORDAN KAN DU HJÆLPE

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærere, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettigheder.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD