NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

YHRI’S VERDENSTURNÉ BESØGER SYV LANDE

Den 15. årlige YHRI Verdensturné rejste 56.420 km rundt om i verden, herunder til Costa Rica (øverst), Gambia med landets præsident (nederst til venstre) og Cambodja med Menneskerettighedskomitéen (nederst til højre).

Den 15. årlige Unge for Menneskerettigheder-verdensturné rejser 56.400 km gennem syv lande.

I 15 år rejser formanden for Youth for Human Rights International dr. Mary Shuttleworth hvert år rundt om Jorden på hendes årlige verdensomspændende oplysningsturné. Dette års 56.420 km lange rejse gennem syv lande blev holdt for at fejre 70-årsdagen for FN’s Verdenserklæring om Menneskerettighederne, som blev vedtaget den 10. december 1948.

Turnéen blev lanceret i Costa Rica med eventer, der blev afholdt i tre skoler, hvor pilotprojektet for YHRI blev startet. Møder blev afholdt med Viceministeriet for Fred og Ungdomsrådet for at planlægge implementering i hele landet, og det blev alt sammen støttet af nobelprisvinder og Costa Ricas tidligere præsident dr. Óscar Arias Sánchez og hans kone Suzanne Fischel.

Turnéen sprang så over Atlanten til Gambia. Der blev holdet budt velkommen af præsidenten Adama Barrow. De leverede workshops i skoler og afholdte møder med embedsmænd, herunder Undervisningsministeriet, Ministeriet for Ungdom og Sport, og det Nationale Ungdomsråd for at skabe national indførelse af de 30 artikler fra UDHR. En pressekonference reklamerede for besøget på nationalt plan.

De rejste så længere mod øst til Indiens 6. Regionale Topmøde i Sydasien. Desuden blev nye partnerskaber dannet, og planer blev skabt for endnu et år med enestående undervisning i menneskerettighederne over hele det sydlige Asien. Turnéen rejste endnu længere østpå til Taiwan for det 6. Topmøde om Menneskerettighederne for Asien og Stillehavsområdet. Affæren over tre dage omfattede unge delegerede fra Argentina, Indien, Japan, Malaysia, Nepal, Sri Lanka, USA og selvfølgelig Taiwan.

Turnéen ankom til Cambodja, hvor dr. Shuttleworth og hendes hold blev taget til de cambodjanske krigsmarker, hvor mere end en million mennesker blev myrdet og begravet af Khmer Rouge-regimet i 1970’erne. I skarp kontrast så dr. Shuttleworth dog forandring og håb mod en ny i morgen med at respektere menneskerettighederne, da hun mødtes med den cambodjanske menneskerettighedskomité og afdelingerne i Justitsministeriet, Ministeriet for Undervisning, Ungdom og Sport og andre instanser, for at diskutere ægte implementering af undervisning i menneskerettighederne i landet.

Dette års 56.420 km lange rejse gennem syv lande blev holdt for at fejre 70-årsdagen for FN’s Verdenserklæring om Menneskerettighederne.

Så fra åbenlyse krænkelser af menneskerettighederne til mere subtile, men lige så alvorlige forseelser, ankom holdet til USA til det første Nordamerikanske Regionale Topmøde. Det inkluderede en menneskerettigheds Cherry Blossom-koncert på trapperne af Lincoln Memorial, hvor 30 frivillige uddelte mere end 4.500 Hvad Er Menneskerettigheder?-hæfter. Rejsen blev hædret med rejste amerikanske flag over Capitol Hill.

Turnéen blev afsluttet i Mexico for det 4. Latinamerikanske Regionale Topmøde, der er co-sponsoreret af guvernøren fra delstaten Puebla og Institutionen for Udvikling af Familien. Verdensturnéens endelige event blev vist på TV Azteca og Informativo TV.

Alt i alt blev 28 arrangementer afholdt i syv lande med 53 indslag på nationale og internationale medier, mens de alle promoverede behovet for, at fundamental undervisning i menneskerettighederne blev krævet af alle lande.BESKYT MENNESKERETTIGHEDER

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD