NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

UNDERVISNING I MENNESKERETTIGHEDER FORBEREDER GUYANAS FREMTIDIGE GENERATION

Unge for Menneskerettigheder Guyana leverer seminarer ud igennem skoler og uddeler hæfter overalt i samfundet for at forandre deres land.

YHR Guyana-afdelingen takler vold i hjemmet ved dens rødder ved at bruge undervisning og bevidsthed om menneskerettighederne til at ændre indstillingen hos landets borgere.

Guyana er en nation, der betragtes som Caribien, på trods af at ligge mellem Venezuela og Suriname i Sydamerika. Mellem sorgløs soca musik, der spilles fra minibusser, og deres festivaler i caribisk stil, kan man overse større problemer, der underminerer landets fremtid.

Steven Singh, formand for YHR Guyana, USA, siger: ”Det første problem vedrørende menneskerettigheder i Guyana er mangel på viden. Dette er et stort hul i uddannelse, og det er ikke en del af pensummet. Der er også en macho holdning, hvor mænd tænker mindre om kvinder. Kønsvold er baseret på mangel på respekt, kærlighed og forståelse for den anden part.”

Efter at have deltaget i det Internationale Menneskerettigheds-topmøde i 2016 i New York, indså Singh, da han vendte tilbage hjem, at han var nødt til at gøre noget. ”Det gav ingen mening for mig, at, efter at have rejst hele vejen til de Forenede Nationer for at tale, jeg så ville tillade kønsvold og andre overtrædelser af menneskerettighederne at ske i mit land og ikke gøre noget ved det,” sagde Singh. Han dannede derfor YHR Guyana.

”Gennem oplysning om menneskerettigheder, forbereder vi fremtidens generation på at skabe et lysere Guyana.”

Shimell Mohabir var en af hans første medlemmer. Hun fortæller, hvorfor hun sluttede sig til: ”Mange mennesker i vores samfund har oplevet vold i hjemmet. Da Unge for Menneskerettigheder Guyana-afdelingen lige var blevet startet, sprang jeg med det samme på muligheden, fordi jeg mener, at menneskerettigheder er grundlaget for verdensfred.”

Levering begyndte straks i skoler ikke kun i hovedstaden, Georgetown, men i landområderne. Budskabet nåede længere ud gennem tv- og radio-interviews og nåede i sidste ende ud til mere end 17 procent af befolkningen. Med dette gav Undervisningsministeriet i Guyana YHR Guyana startsignalet til at række ud til alle landets skoler, mens regeringen bekendtgjorde dannelsen af specielle domstole til at beskytte ofre for kønsvold.

Fra ordene fra landets ledende uddannelsesofficer, ”Gennem oplysning om menneskerettigheder, forbereder vi fremtidens generation på at skabe et lysere Guyana.”FAKTA

HVAD ET ÅR KAN BRINGE

I år er Unge for Menneskerettigheder og United for Menneskerettigheder fortsat med at nå længere og længere ud.

26.656

BESTILLINGER

er blevet opfyldt for materialer, herunder undervisningspakker, informationspakker og hæfter

4.566

UNDERVISNINGSPAKKE

bestillinger opfyldt til skoler i det forløbne år.

1.017.191

HÆFTER

der underviser andre i deres 30 umistelige rettigheder blev uddelt i år

3.013

EVENTS

blev afholdt over hele verden inklusive underskriftsindsamlinger, parader, koncerter, markeder og skoleseminarerBESKYT MENNESKERETTIGHEDER

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD