NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

BRINGER FORSTÅELSE OG FRED TIL ISRAEL GENNEM MENNESKERETTIGHEDER

Medlemmer af Israels Unge for Menneskerettigheder (YHR) Orna Bloom (til venstre) og David Kritsun (i midten) med frivillige, indsamler underskrifter til en appel om undervisning i menneskerettigheder.

Unge for Menneskerettigheder Israels hold søgte at takle det ældgamle problem om at bringe harmoni til de talrige etniske og religiøse grupper, der udgør deres land.

Israel, en sammensmeltning af kulturer, sprog og traditioner, blev bygget af immigranter fra en mangfoldighed af etniske grupper. Mens dens befolkning måske er 75 procent jødisk, var de selv oprindeligt immigranter fra hele verden. Tilføj den arabiske befolkning, samaritanere, de kristne, beduin-stammer, drusere osv., og nu en bølge af afrikanske immigranter, og at kalde Israel en smeltedigel ville være en underdrivelse.

Adskillige israelske højesteretskendelser for at beskytte rettighederne for disse forskellige grupper inkorporerer FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder (engelsk: Universal Declaration of Human Rights – UDHR) i deres lands love. Men det er viden om og anvendelse af UDHR’s 30 artikler, som er nøglen til at skabe fred mellem landets forskellige medlemmer. Bevidstheden om denne kendsgerning førte YHR Israel, der ledes af David Kritsun og Orna Bloom, til at påtage sig opgaven med at nå alle indbyggerne i Israel med UDHR.

Udrustet med YHR- og UHR-materialer på hebraisk og arabisk, nåede de ud over hele Israel og over grænser med seminarer til hver gren, man kunne forestille sig. Dette omfattede de arabiske unge i Fureidis Ungdomscentret i en arabisk by i det nordlige Israel. Lederen af centeret bemærkede: ”De her børn kommer fra et hårdt liv, så det er godt, at de kender deres menneskerettigheder, så de kan beskytte dem.”

Der var mere undervisning i menneskerettighederne til de palæstinensiske arbejdere i Zorganikas marker med dadeltræer ved Israel-Jordan-grænsen. Så er der Shevah-Mofet gymnasiet i Tel Aviv, som mest tjener de israelske-russiske studerende, børn af immigranter fra den tidligere Sovjetunion. Et arrangement blev afholdt på den Internationale Menneskerettighedsdag med deltagere, som var en blanding af drusere, kristne, muslimer og jødiske trosretninger. Der er seminarerne ved Medborgercenteret for Eritreanske Kvinder, til Det Sudanske Immigrantsamfund og til beduinernes samfund i Abu Tlul, en bydel i det sydlige Israel.

YHR udfører også underskriftindsamlingsarrangementer med en appel om, at undervisning i UDHR’s artikler bliver en obligatorisk del af uddannelsessystemet. Disse underskriftsindsamlinger tager YHR Israel til loppemarkedet i Jaffa, en af de ældste dele af Tel Aviv, og til Rothschild Boulevard, en af Tel Avivs vigtigste gader.

Unge for Menneskerettigheder Israel vidste, at de lavede en indvirkning, da Østjerusalem kommunens undervisningsafdeling gav grønt lys til at uddanne deres lærere i at levere til mere end 80.000 børn. Leveringen startede med det samme.TAGER AFFÆRE
Etabler en Lokalafdeling for Menneskerettighederne

Hør historien om stifter og formand for Youth for Human Rights International, Mary Shuttleworth, på scientology.tv.

United for Menneskerettigheder afhænger af frivillige og afdelinger over hele kloden for at opnå sit formål. Vi opfordrer dig derfor til at danne en afdeling ved at gøre følgende handlinger:

  • Få en gruppe personer sammen, der gerne vil slå sig sammen med dig.
  • Bestil United for Menneskerettigheder (UHR)-materialer, du har brug for, på forenetformenneskerettigheder.dk eller Unge for Menneskerettigheder (YHR)-materialer på ungeformenneskerettigheder.org.
  • Begynd at levere seminarer, hold underskriftsindsamlinger og andre aktiviteter ved at bruge UHR- og YHR-materialer.
  • Lad os vide, at du ønsker at etablere en afdeling, og inkluder fotos af dine aktiviteter.

For inspiration og for at få mere at vide om YHRI’s (Youth for Human Rights International) formand, Mary Shuttleworth, se scientology.tv. Som barn voksede hun op under apartheid i Sydafrika, og hun oplevede udbredt overgreb mod menneskerettighederne, der inspirerede hende til at danne YHRI.BESKYT MENNESKERETTIGHEDER

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD