NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

MENNESKERETTIGHEDSHELTE ANERKENDT I DE FORENEDE NATIONER

Det 15. Årlige Internationale Menneske­rettigheds­topmøde i De Forenede Nationer præsenterede 94 unge delegerede og ambassadører (til venstre); Human Rights Hero Awards blev givet til David Kritsun fra Israel, Nfamara Jawneh fra Gambia (ovenfor til højre); og Issa Sufyan Hussein fra Irak (nederst til højre).

I løbet af det 15. Årlige Internationale Menneske­rettigheds­topmøde, uddeler Youth for Human Rights International priser til tre fremragende humanister for deres arbejde med at ændre ansigtet på deres lande.

Ved de Internationale Menneske­rettigheds­topmøder bliver eksemplariske menneske­rettigheds­forkæmpere tildelt Human Rights Hero Award (Menneskerettigheds­helteprisen). I anledning af dette års 15. Årlige Topmøde der blev afholdt i De Forenede Nationers hovedkvarter i New York, overrakte dr. Mary Shuttleworth, præsident for Youth for Human Rights International, priser til tre enestående humanister:

  • David Kritsun og Unge for Menneskerettigheder Israel for at forene forskellige etniske og religiøse samfund. Gennem deres arbejde har de nået ud med deres undervisning i menneskerettigheder ud igennem 23 regioner i Tel Aviv og til næsten 100.000 mennesker i Jerusalem og skabte således et grundlag for fred.
  • Nfamara Jawneh er stifter og ansvarshavende direktør for Beakanyang Kafo (som betyder Lige Muligheder for Alle), en NGO for menneskerettigheder. I 22 år, under et diktatur i Gambia, var han en ledende stemme og større kraft for forandring gennem hans brede kampagne om bevidsthed om menneskerettigheder og demokratiske kampagne. Hans græsrodsaktiviteter nåede mere end 20.000 mennesker med undervisning i menneskerettigheder. Han samarbejder nu med den nye demokratiske nationale regering og ikke-statslige organisationer for at bygge rammerne for undervisning i menneskerettigheder.
Disse prismodtagere står som vidnesbyrd om omfanget af undervisning i menneskerettigheder på tværs af alle landegrænser, etniske skel og religiøse forskelle.
  • På trods af konstant risiko og aktiv trussel fra Islamisk Stat, har Issa Sufyan Hussein uddannet mere end 1.700 efterretnings-, sikkerheds- og politipersonale i Kurdistan i menneskerettigheder. Han var en af de første til at bruge og implementere United og Unge for Menneskerettigheder på kurdisk og uddanner nu andre undervisere i at forsætte videre med hans aktiviteter.

Disse prismodtagere står som vidnesbyrd om omfanget af undervisning i menneskerettigheder på tværs af alle landegrænser, etniske skel og religiøse forskelle. De er fremragende eksempler på de mange andre helte rundt om i verden der står op for menneskerettigheder og arbejder på at forbedre forholdene i deres hjemlande.FAKTA

MENNESKEHANDEL:

FN’s Verdenserklæring erklærer: ”Ingen må holdes i slaveri eller trældom,” men slaveri eksisterer stadig i dag

50 %

AF DE MENNESKER

der er fanget i menneskehandel anslås at være børn

2-4

MILLIONER

børn er udsat for prostitution i den globale kommercielle sexbranche

600-800

TUSIND OFRE

købes og sælges over internationale grænser hvert år for tvangsarbejde eller kommerciel sex

2-4

MILLIONER

udsættes for menneskehandel hvert år både nationalt og over internationale grænser

$32

MILLIARDER

tjenes hvert år gennem menneskehandelsindustrien globaltTILSLUT DIG BEVÆGELSEN

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD