NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

MENNESKERETTIGHEDSTOPMØDE FEJRER 70-ÅRSDAGEN FOR FN’S VERDENSERKLÆRING

Menneskerettighedstopmøde i FN i New York (øverst); gæstetaler Luis Almagro, generalsekretæren for Organisationen af Amerikanske Stater (nederst til venstre); og workshop for unge delegerede af ansvarshavende direktør for Youth for Human Rights International (Unge for Menneskerettigheder Internationalt) Ruslan Khusainov (nederst til højre).

Det 15. Årlige Internationale Menneskerettighedstopmøde engagerer 94 unge fra 57 nationer i De Forenede Nationer i New York.

70-årsdagen for Verdenserklæringen om Menneskerettighederne (UDHR) var temaet ved det 15. Årlige Internationale Menneskerettighedstopmøde der blev afholdt 5.-7. juli, 2018. De første to dage af programmet fandt sted i salen for det Økonomiske og Sociale Råd i FN’s hovedkvarter i New York, med åbningen der blev transmitteret direkte på UN TV. Topmødet blev sponseret af Permanent Mission of Costa Rica to the UN og co-sponsoreret af Permanent Missions of Cypern, Australia og Romania og yderligere 17 ikke-statslige organisationer (NGO’er).

Topmødets deltagere inkluderede:

  • 94 unge delegerede og ambassadører der repræsenterer 57 lande, udvalgt for deres storslåede bedrifter inden for menneskerettigheder (unge ambassadører er tidligere delegerede der fortsætter med at støtte op om menneskerettighederne)
  • FN-ambassadører og -diplomater fra 35 lande
  • Alt i alt mere end 400 embedsmænd, diplomater, NGO-repræsentanter og menneskerettighedsaktivister fra 73 lande

Programmet bød på to menneskerettighedsikoner som hovedtalere: hr. Luis Almagro, generalsekretæren for Organisationen af Amerikanske Stater og brigadegeneral Alberto Sepúlveda Riaño fra Colombias Nationale Hær. Begge mænd er dedikerede til at sikre menneskerettighederne for dem de tjener og er uforbeholdne forkæmpere for Unge for Menneskerettigheder-uddannelsesinitiativer som et middel til at forårsage dette.

I sin præsentation understregede hr. Almagro betydningen af menneskerettigheder: ”Jeg opfordrer jer til at blive en oprigtig ambassadør for menneskelighed og en repræsentation af etisk diplomati,” sagde han. ”Menneskerettigheder rundt om i verden vil have gavn af en ny slags diplomater der ubetinget er styret af principper og værdier ført an af det yderst grundlæggende begreb af vores tilstand som mennesker og den universelle karakter af de umistelige rettigheder som vi alle har krav på. Det er virkelig en fornøjelse at slutte mig til jer i denne smukke sal og tale til dette unge publikum som for mig repræsenterer løftet om en ny generation der vil bane vejen for at etisk diplomati hersker og regerer.”

Unge vendte hjem inspirerede, fyldte med energi og udstyret med materialer og evner til fuldt ud at implementere undervisning i menneskerettigheder i deres lande.

Unge delegerede præsenterede deres menneskerettigheds-aktiviteter der gjorde dem fortjent til æren af at repræsentere deres lande ved Topmødet.

Eventens tredje dag var en multikulturel fejring der blev arrangeret af Scientology Kirken i Harlems Medborgercenter. En workshop for de delegerede blev efterfulgt af et Åbent Hus om Menneskerettigheder. De delegerede og ambassadører blev budt velkommen til Harlem af Queen Mother Dr. Delois N. Bjarne, æresborgmester for samfundet i Harlem. Programmet bød på præsentationer fra unge delegerede og dignitarer og optrædener fra lokale talenter.

Unge delegerede og ambassadører organiserede sig så i otte hold der gik ud i nabolag for at tale med andre om deres rettigheder, inspireret af Unge for Menneskerettigheder public service-meddelelsen for artikel 29, ”Ansvar”, der opfordrer alle mennesker til at tage ansvar for at oplyse andre om menneskerettigheder.

Unge vendte hjem inspirerede, fyldte med energi og udstyret med materialer og evner til fuldt ud at implementere undervisning i menneskerettigheder i deres lande.TILSLUT DIG BEVÆGELSEN

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD