NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

MILANO ER VÆRT FOR MENNESKERETTIGHEDSPRISER

Tenor Carmelo Sorce optræder ved 2018 Human Rights Hero Awards i Teatro Gerolamo i Milano.

Unge for Menneskerettigheder Italien holder sin årlige Human Rights Hero Awards 2018.

Hvert år holder Unge for Menneskerettigheder Italien sin årlige Human Rights Hero Awards, og 2018 var ingen undtagelse. Denne gang blev den prestigefyldte begivenhed afholdt på Teatro Gerolamo, nær Milanos berømte domkirke, Duomo di Milano. Den blev åbnet med en medrivende optræden fra den italienske tenor Carmelo Sorce.

Arrangementet blev sponseret af Lombardiets provinsregering (Milano er dens hovedstad), Det Nordlige Italiens Liga af Sydamerikanske og Caribiske Konsulater (der repræsenterer 38 konsulater), Ambassaden for Den Demokratiske Republik Congo, United Planet Foundation og Scientology Kirken i Italien.

Sammenfaldende med Den Internationale Dag for Afrika, blev en af de tre priser overdraget til Cristina Fazzi, en læge der har arbejdet i Zambia i 18 år og hjulpet dem i nød. Gianfranco Ranieri, et medlem af Rotary Club, var den anden prismodtager. Han har været en aktiv humanist siden 1979 og har været leder af en organisation der har bygget skoler i Kenya til at hjælpe mere end 15.000 børn. Den endelige pris gik til Rock No War Stiftelsen der ledes af dens præsident Giorgio Amadessi. Gruppens formål er at bringe hjælp og glæde til områder som er underudviklede og i fattigdom på grund af krig. De har udført projekter på fem kontinenter.

Nyheden om de nye Menneskerettighedshelte kørte på den nationale nyhedsmediekanal TgCom 24 der opfordrede andre til at tage fat på sagen med at forsvare menneskerettigheder og oplyse om dem.VI VIL RIGTIG GERNE HØRE FRA DIG

Vores undervisningspakke i menneskerettigheder er gratis til rådighed for undervisere; her er hvad de siger om materialerne.

UNDERVISER, BRASILIEN

Pakken ankom, og jeg elsker den. Den er utrolig og gør det muligt for børn at have interesse i at lære og at opdage deres rettigheder på en sjov måde. Den gør det også muligt at konstruere en kritisk og aktiv borger i samfundet.

JURA-STUDERENDE, KENYA

Jeg skriver til dig for at takke dig for den fantastiske Unge for Menneskerettigheder-pakke du sendte til mig. Jeg må sige at det er så vidunderligt, og dig og dit hold gør et stort arbejde. Jeg vil gerne takke dig igen for pakken, specielt DVD’en, som jeg har fundet utrolig nyttig. Jeg viste videoerne til mine familiemedlemmer, venner og kammerater på universitetet der reagerede utrolig godt.

UNDERVISER, SVERIGE

Siden en stor del af min verden består af uddannelse, finder jeg jeres undervisningspakke utrolig brugbar. Specielt når det kommer til at uddanne unge. Jeg prøver at behandle menneskerettigheder i alle mine samtaler og foredrag. Jeg har opdaget at selv når jeg taler til virksomhedsledere om den svenske lovgivning mht. diskrimination på arbejdspladsen, er det nyttigt at tale om menneskerettigheder. Det skaber baggrund for hvorfor vi har love til at regulere diskrimination.

UNDERVISER, NORTH CAROLINA, USA

Mange tak! Mine elever er begyndt at fortælle deres lærere om hvad de lærer i min Unge for Menneskerettigheder Fredagsklub. Jeg er så begejstret over den påvirkning som denne undervisningsplan har på mine elever. En studerende der opførte sig dårligt fordi det er sejt deltager nu i diskussioner fordi han virkelig er begyndt at tage hensyn til andres menneskerettigheder.FAKTA

MENNESKEHANDEL:

FN’s Verdenserklæring erklærer: ”Ingen må holdes i slaveri eller trældom,” men slaveri eksisterer stadig i dag

50 %

AF DE MENNESKER

der er fanget i menneskehandel anslås at være børn

2-4

MILLIONER

børn er udsat for prostitution i den globale kommercielle sexbranche

600-800

TUSIND OFRE

købes og sælges over internationale grænser hvert år for tvangsarbejde eller kommerciel sex

2-4

MILLIONER

udsættes for menneskehandel hvert år både nationalt og over internationale grænser

$32

MILLIARDER

tjenes hvert år gennem menneskehandelsindustrien globaltTILSLUT DIG BEVÆGELSEN

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD