NYHEDER

BRINGER MENNESKERETTIGHEDER TIL BRASILIENS HJERTE

De studerende i Mario Raulino-folkeskole i Brasilien holder Unge for Menneskerettigheder seminarer og kurser som en fast del af deres pensum.

Læreren Raimundo Sousa begynder på skolen, hvor han er fra, men har til hensigt at opløfte hele landet med menneskerettigheder.

Mottoet for Teresina, hovedstaden i Piauí i Brasilien, lyder: Omnia in Charitatis – ”Alle for velgørenhed”, på portugisisk.

I ånden af det motto arbejder den brasilianske engelsklærer Raimundo Sousa i omegnen af Teresina. Hans passion er at hjælpe sine medmennesker gennem menneskerettigheder.

”Vi tror fuldt og fast på, at måden til at opnå en bedre verden fuld af retfærdighed og fred begynder på små steder som vores skole,” siger Sousa.

Sousa begyndte sit arbejde i 2012, hvor han organiserede events til at øge bevidstheden om mobning i skolerne og uddanne unge i menneskerettigheder.

For at gå i gang med den næste fase af sit arbejde, ledte han efter inspiration og faldt over Unge for Menneskerettigheder. Han var ivrig efter, som han udtrykker det: ”at bruge og bygge videre på de ideer, som præsenteres i denne fantastiske pakke ... for at igangsætte diskussioner, debatter og ændre mentaliteter.”

I overensstemmelse hermed, organiserede han en indledende event til 160 elever på Mario Raulino-skolen. Raimundos målgruppe var gymnasieelever, som han mener bør gøres bevidste om deres rolle i udformningen af samfundet.

”Vi tror fuldt og fast på, at den bedste måde at opnå en bedre verden fyldt med retfærdighed og fred begynder på små steder som vores skole.”

Under præsentationen tog Raimundo eleverne trin for trin gennem Unge for Menneskerettigheder-hæfterne og inviterede 30 elever til at stå op foran gruppen, hvor hver af dem oplæste en af de forskellige menneskerettigheder. Det blev efterfulgt af en tankevækkende diskussion.

”Det var en utrolig oplevelse,” siger Raimundo.

Raimundo organiserede derefter en dag med samfundsaktiviteter, der besøgte det fattige Mimbó-samfund 240 km fra hans by med et hold af frivillige. Sammen har de leveret bokse med donationer af legetøj, tøj og mad med Unge for Menneskerettigheder (YHR)-logoet og delte Unge for menneskerettigheders informationsvideoer med dem, de hjalp.

Raimundo, der har besluttet sig for at blive den officielle repræsentant for Unge for Menneskerettigheder i Brasilien, har lavet planer for at føre programmet ud til hele landet.

”[Ved] at tilføre menneskerettigheder ind i hjertet på enhver person, vil de blive virkelig borgere,” siger han.FAKTA

HVORDAN DET VIRKELIG STÅR TIL MED BØRNS RETTIGHEDER

Børn er vores fremtid, dog bliver deres menneskerettigheder krænket i hele verden Her er, hvordan det ser ud:

300.000

BØRN UNDER 18

bliver udnyttet som børnesoldater over hele verden.

16.000

BØRN

dør hver dag, de fleste af årsager, der kunne være blevet behandlet og undgået.

246

MILLIONER

børn i verden bliver tvunget ind i hårdt, nogle gange farligt arbejde.

230

MILLIONER

børn under fem år er aldrig blevet officielt registreret og er derfor uden de rettigheder, der tilfalder normale borgere.

100

MILLIONER

børn verden over går ikke i skole og har ikke muligheden for at få en uddannelse.VI HAR BRUG FOR DIN HJÆLP

Vær med til at gøre menneskerettighederne til virkelighed. Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder (UHR). Hjælp enkeltpersoner, undervisere, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne, der blev adopteret af medlemslandene i De forende nationer i 1948. Mere end 60 år senere, siden den aftale blev skabt, er dets løfte langt fra opfyldt.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD