NYHEDER

UNDERVISERE KALDER UNITED FOR MENNESKERETTIGHEDER ”EN LÆRERS BEDSTE VEN”

Ved den nationale konference for sociale studier forsynede United for Menneskerettigheder undervisere fra 45 amerikanske stater med materialer om menneskerettigheder.

Med deres ansvar i at forberede studerende på at blive borgere i et broget demokrati, sætter lærere for samfundsstudie lid til United for Menneskerettigheder.

En ud af fire elever i amerikanske skoler bliver regelmæssigt udsat for mobning. Resultatet: 160.000 amerikanske teenagere pjækker hver dag for at undgå deres plageånder. En ud af ti studerende dropper helt ud af skolen.

Det er ingen overraskelse, at samfundsfaglærere siger, at de er på jagt efter måder til at stoppe mobning – deres klasser er et ideelt sted at tage fat på dette problem i forbindelse med menneskerettigheder.

Samfundsfaglærere har yderligere fået pålagt sig opgaven af det Nationale råd for samfundsstudier om at bistå unge mennesker med at tage ”informerede og fornuftige beslutninger til gavn for offentligheden i et multikulturelt, demokratisk samfund.”

Men mange lærere spekulerer over, hvor de skal begynde for at tage dette ansvar.

For at besvare de spørgsmål og hjælpe undervisere, der har behov for undervisningsmaterialet, opstillede Unge for Menneskerettigheder (YHR) og dets moderorganisation, United for Menneskerettigheder (UHR), en udstilling ved Det nationale råd for samfundsstudiers årlige konference i New Orleans i 2015. Her blev lærere tilbudt, af begge organisationer, professionelle og engagerende materialer for at takle mobning og hele emnet menneskerettigheder.

Materialerne blev en øjeblikkelig og strålende succes. En lærer kaldte indholdet en ”drøm, der blev til virkelighed”, i det øjeblik han fik fat på Unge for Menneskerettigheder-undervisningspakken, der blev overrakt ved konferencen. En anden kaldte materialerne ”en lærer i samfundsfags bedste ven”.

Unge for Menneskerettigheder-undervisningspakken indeholder en trin-for-trin vejledning, 24 Hvad er menneskerettigheder?- hæfter, en kortfattet og kraftfuld dokumentar og 30 informationsvideoer for at bringe Verdenserklæringen om Menneskerettighederne til live. En lærer opsummerede de holdninger, som flere af hans kollegaer havde udtrykt, ved at sige: ”Dette pensum vil blive 100 % effektivt og brugbart i mit klasselokale.”

De specifikke menneskerettigheder, der bliver udforsket i dette program, omfatter: ”Gør ikke forskel på folk” og ”Ingen tortur”, med informationsvideoer, der omhandler sociale dynamikker blandt unge mennesker. De gennemgår også mobning og vold.

Adskillige undervisere gik entusiastisk i gang og begyndte med det samme at indarbejde menneskerettighedsmaterialer i deres præsentationer ved konferencen.

Lærere var også glad for at høre, at Unge for Menneskerettigheder ikke kun er et effektivt redskab, det gives også til dem uden omkostninger, og de kan tilpasse materialet, så det passer til deres specifikke klasseværelse og de studerendes behov. Adskillige undervisere sprang entusiastisk ind og begyndte med det samme at indarbejde menneskerettighedsmaterialer i deres præsentationer ved konferencen.

Dem, der allerede var fortrolige med programmet, var ivrige efter at dele deres succeser. En lærer sagde, at han påskønner, at menneskerettigheder præsenteres i programmet som et ”sæt af kerneværdier for menneskeheden”, der gør det muligt for unge at tage dem i brug. Hans kollega tilføjede: ”Videoerne var fantastiske. Mine elever nød det virkelig.”

Lærere, der brugte Unge for Menneskerettigheder-programmet, var også glade for at opdage, at de kunne avancere til United for Menneskerettigheder, med dets detaljerede pensum til et mere modent publikum.

Mens programmerne har fastsatte undervisningsplaner, er der altid plads til kreativitet. En lærer i samfundsstudier og spansk valgte materialer på både spansk og engelsk og har planer om at bruge materialerne til at undervise i spansk, mens de studerende også lærer deres menneskerettigheder.VI HAR BRUG FOR DIN HJÆLP

Vær med til at gøre menneskerettighederne til virkelighed. Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder (UHR). Hjælp enkeltpersoner, undervisere, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne, der blev adopteret af medlemslandene i De forende nationer i 1948. Mere end 60 år senere, siden den aftale blev skabt, er dets løfte langt fra opfyldt.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD