NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

FOR AT GØRE EN ENDE PÅ MOBNING SKABES ET PARTNERSKAB MED MEXICOS LEDER AF SPECIALUNDERVISNING

Leder af Unge for Menneskerettigheder Mexico, Ernesto Hurtado Ruiz, træner undervisere til at undervise i menneskerettigheder.

 

Unge for Menneskerettigheder Mexico går sammen med afdelingen for specialuddannelse og træner 700 pædagoger i at holde foredrag om menneskerettigheder til over en million elever.

Unge mexicanere er påvirket af landets sociale problemer i form af mobning. I dag har mobning nået et alarmerende omfang på alle niveauer i det mexicanske uddannelsessystem. Statistikker over mobning i gymnasiet stiger specifikt i denne nation, hvor det rapporteres, at seks ud af ti studerende er ofre for vold i skolen.

Børn med handicap eller en form for fysisk problem er specielt følsomme over for diskrimination og mobning. Unge for Menneskerettigheder (Youth for Human Rights – YHR) Mexico arbejder på at udrydde denne adfærd ved at øge bevidstheden og bringe budskabet om almengyldige menneskerettigheder ud til forældre, lærere, skoleinspektører og skoler i hele landet.

Med det formål blev der underskrevet en aftale mellem Martha Valdes Cabello, leder af specialuddannelse under Mexicos Undervisningsministerium, og Unge for Menneskerettigheder Mexico.

Med aftalen på plads begyndte Unge for Menneskerettigheder med at holde otte seminarer for skoleledere – alt i alt 700 personer, der lærte, hvordan man øger bevidstheden om menneskerettigheder ved at bruge programmets lektioner og materialer. Disse skoleledere repræsenterer 3.500 lærere på 3.007 grundskoler over hele landet.

Desuden har Unge for Menneskerettigheder Mexico trænet 380 socialarbejdere i menneskerettigheder under ledelse af Mexico Citys undervisningsministerium.

Al uddannelse har et formål: at klæde undervisere fra alle niveauer på til at undervise Mexicos unge i, hvordan de forsvarer deres rettigheder og respekterer andres rettigheder. For at opnå det i skolerne, uddanner de underviste skoleledere, deres lærere på grundskole- og højere niveau, og de lærere leverer så programmet til deres elever.

Pædagogerne blev inspireret af materialernes kvalitet og præsentationen. ”I dag var jeg en af de ledere, der blev trænet i at fremme menneskerettigheder. Tak for den delte information, de godt opbyggede værktøjer, og de tilvejebragte materialer, men specielt for det håb og den motivation, de gav os. Jeg underskrev mit løfte, og jeg tilslutter mig bestræbelserne på at fremme, beskytte og bevare menneskerettighederne i min skole, familie og samfund.” En forstander fortalte Unge for Menneskerettigheders leder for Mexico, Ernesto Hurtado Ruiz, at hun i mange måneder havde tænkt på, hvordan man håndterer problemet med mobning. Hun sagde, at det foredrag hun deltog i under Unge for Menneskerettigheders træning, var hendes ”Heureka!”-øjeblik – da hun indså, at hun havde fundet løsningen.TAGER AFFÆRE
Fejrer 70 år med at kende vores rettigheder

Menneskerettighedspaneler, såsom dette i Genève, Schweiz, øger bevidstheden.

I år fejrer United for Menneskerettigheder og Unge for Menneskerettigheders internationale afdelinger overalt på kloden det 70. jubilæum for Verdenserklæringen om Menneskerettigheder, der blev offentliggjort af de Forenede Nationer i 1948.

Da det berømte dokument klart beskriver de 30 umistelige menneskerettigheder, vi alle har, er Verdenserklæringen en rettesnor for alle nationer i uddannelse af borgere om, hvad deres rettigheder er, så de kan respektere, beskytte og opretholde dem for sig selv og andre.

I år vil vi oplyse mange flere millioner med vores events, audiovisuelle hjælpemidler, underskriftindsamlinger, seminarer, paneler, kunstkonkurrencer og tv-programmer. Det er det perfekte tidspunkt til at starte din egen afdeling af Unge for Menneskerettigheder eller United for Menneskerettigheder. Med vores materialer kan du hjælpe til med at fremme dette initiativ for lighed, tolerance, respekt og fred.

Kontakt os, og fortæl om dine planer.GENOPRET MENNESKERETTIGHEDER

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD