NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

BRINGER MENNESKERETTIGHEDER TILBAGE TIL LANDET DER SKABTE SOLIDARITET

Det Europæiske Solidaritetscenter i Polen (ovenfor), det polske hæfte Historien om menneskerettigheder (øverst til højre) og lokale med hæftet i Polen (nederst til højre).

Rock for Menneskerettigheder og United for Menneskerettigheder med det polsk-amerikanske samfund i Memphis går sammen for at afholde ”Memphis i Polen”-koncerten.

Polen har i århundreder udgjort en port mellem øst og vest, mellem kommunisme og demokrati, mellem statssponseret undertrykkelse og frihed.

Som så mange europæiske lande kæmper Polen for at finde balancen mellem dets nationale interesser og respektere alle folkeslags rettigheder og friheder uanset sprog, etnicitet eller religion. Udbredt undervisning i menneskerettigheder og bevidsthed har aldrig været vigtigere.

En ny mulighed for at genoplive det polske begreb solidaritet og menneskerettigheder blev fundet med ”Memphis i Polen”-koncerten, der blev arrangeret af det polsk-amerikanske samfund i Memphis. De slog sig sammen med Rock for Human Rights’ (R4HR) grundlægger og samarbejdspartner med United for Menneskerettigheder (UHR), Wil Seabrook, som blev bedt om at deltage i musikfestivalen, der fandt sted i Sopot i det nordlige Polen.

Festivalarrangører stilede efter, at eventerne skulle være lærerige med vægten lagt på menneskerettigheder. Derfor accepterede R4HR og UHR ikke bare invitationen, men oversatte også Historien om menneskerettigheder-hæftet til polsk, hvilket var de første UHR-materialer.

På bare seks dage nåede de over 3.000 med budskabet om menneskerettigheder og skabte daglig omtale i nationale medier.

En række på fire koncerter og foredrag om menneskerettigheder blev afholdt i Gdansk og Sopot, Polen, ved Wil Seabrook og R4HR-bandet. De gjorde et talrigt publikum opmærksomme på menneskerettigheder, omdelte tusindvis af det nyligt oversatte hæfte og viste Unge for Menneskerettigheder Internationals informationsvideoer. På bare seks dage nåede de over 3.000 med budskabet om menneskerettigheder og skabte daglig omtale i nationale medier.

Under turnéen blev der indledt samarbejde med R4HR og UHR og det historiske Europæiske Solidaritetscenter, Sopot museum, byen Sopot og byen Bielsko-Biala. Disse vigtige organisationer og myndighedsorganer ser frem til at inkludere Unge for Menneskerettigheder-materialerne i deres aktiviteter og på den måde for første gang i Polens historie åbne døren for udbredt disseminering af Unge for menneskerettigheder-materialerne.FAKTA

VERDENSERKLÆRINGEN SIGER:

”Vi bør handle mod hverandre i en broderskabets ånd.”

Vi ændrer disse fakta:

3,2

MILLIONER

elever er ofre for mobning hvert år

54 %

SAGDE AT, DET AT VÆRE VIDNE TIL

overgreb i hjemmet kan føre til øget vold i skolen

1 ud af 3

AMERIKANSKE STUDERENDE

rapporterer, at de oplever mobning i skolen

75%

AF VOKSNE

er påvirket af mobning på arbejdspladsen, enten som mål for eller vidne dertil

160.000

STUDERENDE

pjækker fra skole af frygt for at blive mobbet hver dagGENOPRET MENNESKERETTIGHEDER

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.
DOWNLOAD »
DOWNLOAD