NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

HYLDER VERDENSERKLÆRINGEN OM MENNESKERETTIGHEDERNE

For at lancere året for 70-årsdagen for Verdenserklæringen om Menneskerettigheder blev events og marcher afholdt over hele verden, herunder den her i Danmark.

Over 170 events fandt sted i 40 lande for at lancere året for 70-årsdagen for Verdenserklæringen om Menneske­rettigheder.

Den 10. december 1948 adopterede De Forenede Nationers Generalforsamling Verdenserklæringen om Menneske­rettighederne (Universal Declaration of Human Rights – UDHR). Den historiske begivenhed blev afholdt ved General­forsamlingens tredje møde i Palais de Chaillot i Paris, Frankrig.

UDHR er midtpunktet i både United for Menneskerettigheders og Unge for Menneskerettigheders kampagner. Den giver de 30 umistelige rettigheder for alle mennesker – hvoraf de fleste er kendt af meget få mennesker.

UHR lancerede så året for 70-årsdagen den 10. december 2017 med 176 forskellige arrangementer i 40 lande, i 104 byer. Disse strakte sig over hele verden, fra Australien til Indien og Irak, og fra Cameroun og Ghana til Danmark, Frankrig og Grækenland, så fra Canada og USA ned til Haiti, Mexico og Peru og tilbage over Stillehavet til New Zealand, med mange andre lande ind i mellem.

I Cameroun blev UHR-holdet inviteret af den Nationale Kommission for Menneskerettigheder og Frihed til deres lanceringsevent, en to-dages menneskerettighedsudstilling. Holdet afholdt så seminarer om menneskerettighederne til 2.000 elever i fire skoler. Direkte sydøst i Kenya leverede menneskerettigheds-hold seminarer ved Pandipieri KUAP børnecenteret og Mama Ngina Børnehjemmet. I Marokko var det historiske monument Bab al Gharbi i Oujda skuepladsen for eventen, hvor borgere underskrev en appel om at gøre undervisning i menneskerettigheder obligatorisk.

I Sydney blev der udsendt et radioprogram på en lokal radiostation, Sydney Koori, der oplyste lyttere om deres rettigheder. Langt nord fra den australske sommer, i Canadas vintersne, afholdte Torontos UHR-frivillige et arrangement i Ontarios Videnskabscenter. De deltog også i Yorks Regionale Politis Statsborger Ceremoni og Menneskerettighedsdag-fejring efter invitation fra politiinspektøren.

Mod syd til Washington, D.C., var YHRI en af sponsorerne for United Nations Association of the National Capital Areas Menneskerettighedsdag-arrangement, hvor FN’s Højkommissær for Menneskerettigheder talte. UHR-afdelingen i Nashville, Tennessee, afholdte et arrangement i samarbejde med Tennessees Menneskerettighedskommission, Hovedstads Kommissionen for Menneskelige Relationer, Amnesty International og FN’s forening. Afdelingen modtog også proklamationer fra både Nashvilles borgmester og Tennessees guvernør.

UDHR er midtpunktet i både United for Menneskerettigheders og Unge for Menneskerettigheders kampagner. Den giver de 30 umistelige rettigheder for alle mennesker – hvoraf de fleste er kendt af meget få mennesker.

I Mexico City indgik YHR-Mexico partnerskab med det Kollektive Transportssystem, som udgav 20 millioner metro-billetter, der hylder og reklamerer UDHR. I Ecuador blev en serie af træningssessioner leveret til det nationale politi.

Tilbage over Atlanten – Europæiske begivenheder omfattede en i Danmark, med en march for menneskerettigheder ført an af studerende og lærere; en underskriftindsamling af YHR Spanien og Foreningen FOARE, en almennyttig organisation, der specialiserer sig i at bistå flygtninge med at få deres fødder på jorden og få lært om deres rettigheder; og i Budapest, Ungarn, en march for menneskerettighederne med 1.600 mennesker. I Italien holdte grupper arrangementer i Brescia, Florence, Cagliari, Novara og Verona. Milano havde sin egen march gennem byen for menneskerettighederne og i Torino deltog to evangeliske afrikanske kirker.

Det var virkelig en historiske fejring af 70-årsdagen for UDHR under stort ståhej overalt i verden.GENOPRET MENNESKERETTIGHEDER

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD