NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

MENNESKERETTIGHEDER SENDT MED SKIB RUNDT OM I VERDEN

Mærsk tog uddannelse af deres ansatte i menneskerettigheder i egne hænder.

Mærsk står for shipping til 121 lande, som hver især adskiller sig fra hinanden, og derfor er menneskerettigheder blevet et større fokusområde for firmaet.

Den internationale transport- og logistikvirksomhed Mærsk er det største container-shippingfirma i verden ifølge både flådens størrelse og kargo-kapacitet og betjener 343 havne i 121 lande. En sådan rækkevidde betyder, firmaet både er bemandet med og leverer til den størst mulige mangfoldighed af folk fra forskellige kulturer, etniciteter, religioner og sprog. På deres hjemmeside står der: ”Mærsk respekterer menneskerettighederne for alle, der påvirkes af vores virksomhed. Vi er konstant påpasselige med at undgå at skabe eller bidrage til negative virkninger på folk – det være sig i vores firma, i vores forsyningskæde eller i de samfund, hvor vi opererer.”

Da specialisten for medarbejderforbindelse hos Mærsk gerne ville finde en måde at uddanne deres over 60.000 ansatte i menneskerettigheder, viste United for Menneskerettigheders undervisningsmaterialer sig at være en guldmine. Mærsk indlemmede dokumentarfilmen Historien om menneskerettigheder i det nye obligatoriske online-kursus for deres ansatte, der omhandler menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder og et FN-program for virksomheder til at tillægge sig bæredygtig og socialt ansvarlig politik. Siden de lancerede kurset på 8 sprog har 66 % af deres ansatte, der havde adgang til en computer, færdiggjort uddannelsen. Mærsk skrev, at de valgte dokumentarfilmen, fordi den ”viser folk fra hele kloden med forskellige baggrunde,” og den ”helt klart tager udgangspunkt i, hvor menneskerettigheder kom fra”.VI VIL RIGTIG GERNE høre FRA DIG

Her er, hvad nogle af vores partnere havde at sige om Unge for Menneskerettigheders internationale kontors 16. årlige internationale topmøde.

PROGRAMMANAGER, NATIONALT UNGDOMSRÅD, GAMBIA

”Jeg skriver på vegne af det Nationale Ungdomsråd og unge mennesker i Gambia for at formidle påskønnelse af jeres noble organisation for den usvigelige støtte, I har ydet til skoler og folk overalt i Gambia. Denne intervention har virkelig bidraget til at fremme fred og uddannelse i menneskerettigheder i landet.”

FORMAND, DEN NATIONALE MENNESKERETTIGHEDSKOMMISSION, MEXICO

”Det var en ære at deltage i det 16. årlige internationale topmøde i Unge for Menneskerettigheder. Jeg vil gerne gentage min taknemmelighed for den hædersbevisning, det var at blive inviteret. Jeg vil ligeledes gerne informere jer om, at aktiviteten, der motiverer unge mennesker til at blive fortalere for fred og tolerance i verden, er prisværdig. Endnu vigtigere er, at deres engagement giver dem det ansvar og den pligtopfyldenhed, som beskyttelsen af menneskerettigheder kræver. Tillykke med det fremragende arbejde med at gennemføre denne vigtige event. Den fremmer samarbejde, der befordrer målet at opbygge en fredeligere verden.”

BYRÅDSMEDLEM, LAZIO-REGIONEN, ITALIEN

”Jeres tradition er at bringe unge fra hele verden sammen for at dele, opmuntre og inspirere til fred og global lighed ved at undervise de nye generationer i principperne om menneskerettigheder. Denne bestræbelse leder dem til at blive fortalere for tolerance og fred. Inspireret af jeres aktivitet, fremlagde og bad jeg om enstemmig vedtagelse af en lov i Lazio-regionen, som indførte Unge for Menneskerettigheder-dagen for at formidle og gøre de unge mennesker i hele regionen bekendt med de 30 artikler i Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.”FAKTA

TILBAGEBLIK OVER ET ÅR

Et år med stadigt stigende interesse for United for Menneskerettigheder- og Unge for Menneskerettigheder-materialer kan ses i disse statistikker:

52.068

SKOLER

rundt om i verden bruger Unge for Menneskerettigheder-materialer til at undervise i menneskerettigheder

31.722

BESTILLINGER

blev indgivet på et år af folk i 175 nationer for United for Menneskerettigheder- og Unge for Menneskerettigheder-materialer

91.873

STUDERENDE

blev uddannet i deres menneskerettigheder på et år

774.073

HÆFTER

blev omdelt internationalt på et år for at lære folk deres menneskerettigheder

4,9

MILLIONER

besøgende har på et år været på youthforhumanrights.org og humanrights.comBESKYT DERES RETTIGHEDER

Bliv en del af den internationale menneskerettigheds-bevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærere, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD