NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

VENDER RUNDT PÅ LIV I WASHINGTON D.C.’S BARSKESTE DISTRIKTER

Human Rights Hero i Washington D.C., Travis Ellis, spreder de 30 artikler i Verdenserklæringen om Menneskerettighederne til alle, overalt hvor han går.

Travis Ellis bruger sin egen erfaring med kriminalitet og stoffer – tilført viden om menneskerettigheder – til at ændre D.C.’s fremtid.

Washington D.C.’s mordprocent er mere end fordoblet på bare fire år, hvilket fik byens ledere til at kalde tendensen en ”krise”. Men arrestation af forbrydere er ikke nok, når halvdelen af dem, der senere blev løsladt, ender bag tremmer igen inden for tre år. Disse ”tilbagevendende borgere” kan ofte ikke finde bolig eller ansættelse, og i stedet vender de tilbage til kriminalitet og fængsel.

Men nu har de Travis Ellis, en 30-årig kristen præst, hip-hop-kunstner og tilhænger af menneskerettigheder i Washington D.C. Da Ellis voksede op i byens Distrikt 7 og 8, var han allerede som 13-årig ude i et liv med stoffer, bander og kriminalitet. Men det hele indhentede ham i en alder af 18, da en nær-dødsoplevelse førte til et hospitalsophold i en koma-tilstand.

Han kom i live igen med et nyt formål gennem biskop Dwayne E. Stewart Sr. fra Gospel Truth Life Changing Ministries. Travis blev præst i 2008 og helligede sit liv til at hjælpe andre med at komme væk fra gaden. Han slog sig sammen med Warees Majeed og Sadiq Ali, MBA, for at danne Yaay Me – en gruppe til at hjælpe underprivilegerede unge – og arbejdede også med Millionaire Manners Academy. Ellis siger: ”Jeg gør det, jeg gør nu, bare for at være en inspiration for en anden – ønsket om at inspirere.”

I 2015 blev Ellis præsenteret for Unge for Menneskerettigheders materialer, som passer perfekt med hans igangværende arbejde. Han og hans hold begyndte med at fokusere på tilbagevendende borgere, hjælpe dem til ikke kun at lære nødvendige færdigheder til at få ansættelse og finde bolig, men også til at genopbygge deres emotionelle, mentale og sociale sundhed.

En væsentlig menneskerettighed, han lægger vægt på i seminarer, er Artikel 3 fra Verdenserklæringen om Menneskerettighederne, ”Retten til liv,” og ikke bare de tilbagevendende borgeres, men andre folks liv. Artikel 2, ”Gør ikke forskel på folk,” går rent hjem, eftersom 10 % af D.C.’s indbyggere er sorte, men sorte udgør 89 % af dem, der løslades fra fængsel. Ellis demonstrerer Artikel 26, ”Retten til uddannelse,” ved at hjælpe tilbagevendende borgere med at få den uddannelse, de behøver for at blive erhvervsmæssigt ansat.

”Jeg føler, jeg har opnået at se folk komme tilbage igen med succes og blive integreret i deres lokalsamfund efter at have været væk i uanset hvor mange år,” siger Ellis. ”Jeg synes, det at kunne se dem overvinde udfordrende adfærd og finde en måde at lykkes er den mest tilfredsstillende del af mit arbejde.”

”Jeg gør det, jeg gør nu, bare for at være en inspiration for en anden – ønsket om at inspirere.”

I 2018 hjalp Ellis’ hold D.C.-kommunen med at udvikle Pathways Program, et 12-ugers kursus for tilbagevendende borgere. De udviklede desuden et kursus for Maryland’s Evening Reporting Center for unge på prøveløsladelse. De lavede også sommerlejre i partnerskab med DC Housing Authority, fritidsprogrammer efter skole med DC Promise Neighborhoods Initiative og arbejdede på gaderne med Cure the Streets.

For dem, der gennemgår D.C.-kommunens Pathways Program, faldt den sædvanlige 60 %’s hyppighed med fornyet kriminalitet til kun 6 % blandt de, der færdiggjorde det.

Og Ellis har Unge for Menneskerettigheders materialer med hele vejen, uanset hvilket publikum han kommer til. Han har allerede berørt 10.000 unges og voksnes liv i fire distrikter i Washington D.C. og i delstaterne Maryland og Virginia.BESKYT DERES RETTIGHEDER

Bliv en del af den internationale menneskerettigheds-bevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærere, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD