NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

UDFYLDER ET TOMRUM OM MENNESKERETTIGHEDER

Lærere besøger United for Menneskerettigheders bås ved National Education Associations årlige møde og bestiller deres egne undervisningspakker.

United for Menneskerettigheder stiller yderst vigtige undervisningsmaterialer til rådighed for lærere.

National Education Association (NEA) er USA’s største fagforening med medlemmer fra alle uddannelsesniveauer. Mange af lærerne i områderne med samfundsstudier, historie, regering eller lignende områder leder efter måder til at undervise deres elever om menneskerettigheder.

Derfor er materialerne fra United for Menneskerettigheder (UHR) og Unge for Menneskerettigheder gjort gratis tilgængelige for dem ved NEA’s årlige konferencer. I år var det ikke anderledes med en UHR-bod ved NEA’s 156. årlige møde, som blev afholdt i Minneapolis Convention Center i Minnesota.

Over 220 undervisere bestilte UHR- og YHR-undervisningspakker, og alle delte de mange forskellige måder, materialerne ville passe ind i deres forskellige pensa på. Dette omfattede også dem, der ikke er så indlysende, såsom musiklæreren der læste Artikel 27 i Verdenserklæringen om Menneskerettigheder, ”Retten til copyright,” og indså, at hans vordende musikere havde brug for at kende deres rettigheder.

Nogle lærere havde allerede materialerne og delte, hvordan de havde brugt dem. En lærer sagde: ”Jeg underviser i en klasse om borgerrettigheder. Jeg begynder med hæfterne om menneskerettigheder. Nu bruger jeg videoerne og hæfterne til faktisk at håndtere konflikter i klasselokalet.” En repræsentant fra California Teachers Association var ekstatisk over at se vores bod, da hun allerede havde arbejdet på at nå alle Californiens lærere med materialerne. Indtil videre bruger 200 dem.VI VIL RIGTIG GERNE HØRE FRA DIG

forenetformenneskerettigheder.dk og ungeformenneskerettigheder.org giver ressourcer gratis, og de kan downloades, for hvem som helst til at undervise i menneskerettigheder. Her følger, hvad de, der bruger dem, har at sige.

KOMMISSÆR, MENNESKERETTIGHEDSKOMMISSION, MASSACHUSETTS, USA

”Jeg har arbejdet inden for specialundervisning i 40 år og kan ikke huske nogensinde at have været mere inspireret af en gruppe af unge, end jeg er ved disse årlige begivenheder. Vi giver hver deltager en mappe med menneskerettighedsmateriale for deres individuelle uafhængige studium. Tak for jeres generøsitet, i år inkluderede pakken jeres hæfte Hvad er Menneskerettigheder? Udgivelsen er uhyre læselig og indeholder kompleks information i et grundigt og forståeligt format. Vi takker jer for jeres assistance og ønsker jer en fortsat succes med jeres arbejde.”

UNDERVISER, BRASILIEN

”Jeg kan forsikre jer for, at materialerne, I har sendt, har været af største betydning for udviklingen af vores arbejde, fordi de kaster lys over og inspirerer vores pædagogiske idéer. Vi takker jer utrolig meget (jeg, skolen, eleverne og samfundet) for at sende materialerne, fordi mange af de unge mennesker vil helt sikkert plante frø for fred og retfærdighed, som Unge for Menneskerettigheder Internationalt og United for menneskerettigheder hjælper med at så.”

DE FORENEDE NATIONERS INSTITUT FOR UDDANNELSE OG FORSKNING, NEW YORK

”Mange tak for at sende materialerne og følge op. Materialerne har været yderst brugbare. Vi har givet dem ud, og jeg gav dem til de delegerede, der ankom til New York for første gang.”

LÆRER, MEDBORGERCENTER, CANADA

”Endnu engang tak for materialerne. Jeg brugte dem med min 6. og 7. klasse. Lektionerne er meget velorganiserede og lette at bruge. Jeg tror, at det er meget vigtigt for studerende at forstå, at ikke alle har de samme muligheder, som vi har i Ontario. Disse lektioner passer også nydeligt ind i vores social retfærdigheds-kursus.”KENDSGERNINGER

REALITETEN VED FATTIGDOM

Artikel 25 i Verdenserklæringen om Menneskerettigheder garanterer mad og husly til alle, men her er realiteten.

3 MILLIARDER

MENNESKER

(næsten halvdelen af verdens befolkning) lever på mindre end 20 kr. om dagen

1,3

MILLIARDER

af dem lever på mindre end 7 kroner om dagen – i ekstrem fattigdom

22.000

BØRN

dør hver dag på grund af fattigdom

151

MILLIONER

børn under 5 år var hæmmet i deres vækst på grund af kronisk fejlernæring i året 2017

842.000

MENNESKER

anslås at dø hvert år på grund af manglende adgang til rent drikkevand, kloaksystemer og håndhygiejneDU KAN HJÆLPE

Slut dig til den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærere, organisationer og myndighedsorganer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD