NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

DEMME DURRETT SKABER EN MENNESKERETTIGHEDS-ATMOSFÆRE I HOUSTON

Den årlige Menneskerettighedsdag-march og -festival i Houston, Texas, opfordrer alle til at lære om menneskerettigheder og blive aktive deltagere i at promovere dem.

Demme gjorde en årlig United for Menneskerettigheder-tradition til en begivenhed i ”Texas-størrelse” og beviste, at enhver kan gøre en forskel.

Med United for Menneskerettigheder-afdelinger og grupper, der for nylig deltog i marcher og begivenheder for menneskerettighederne i anledning af den Internationale Menneskerettighedsdag, lad os tage et kig på et strålende eksempel af denne årlige forsamling sat i gang af Demme Durrett i Houston, Texas.

Marchen og festivalen for menneskerettigheder i Houston i Texas i anledning af Dagen for Menneskerettigheder (10. december) var den mest meningsfulde indtil nu, da Demme og hendes hold både hædrede en afghansk menneskerettighedshelt og anerkendte anstrengelserne fra over 20 lokale almennyttige menneskerettighedsorganisationer.

Demme, som nu er en 21-årig universitetsstuderende, organiserede sin første march for menneskerettighederne for syv år siden, i en alder af 14, da hun var blevet inspireret af en ven, der havde skabt de årlige marcher for den Internationale Menneskerettighedsdag.

”Han kunne ikke holde op med at fortælle mig om den utrolige oplevelse, han havde haft! Hans projekt lød som noget, der både ville tillade mig at gøre noget betydningsfuldt og møde ligesindede unge,” siger Demme.

Men Demme ønskede at tilføje noget nyt til disse marcher noget i ”Texas-størrelse”, for som de siger: ”Alt er større i Texas.”

Hun slog sig sammen med sin mor og skabte en Menneskerettighedsdag-march og -festival – en march, som til slut ville kulminere i en dag med udendørs aktiviteter, der promoverede menneskerettigheder. I 2011 skabte hun sin første event i sin hjemby The Woodlands i Texas, en forstad til Houston, hvor mere end 1.000 mennesker deltog.

Siden da har Demme og hendes voksende hold hvert år udvidet aktiviteterne og gjort dem større, bedre og i stand til at nå endnu flere personer med undervisning i menneskerettigheder.

Disse forstads eventer var inspirerende, og i 2015 blev Demme bedt om at igangsætte en dag til fejring af menneskerettighederne for alle i byen Houston. For at leve op til denne tredje største by i USA skabte Demme og hendes hold et partnerskab med byen Houston, borgmesterens kontor og Rice universitetet for at skabe en march og festival i en ”Houston-størrelsesorden”. Eventen var ikke kun den største for Demme indtil nu, men sandsynligvis den største af sådanne slags fejringer i USA. Den inkluderede taler fra menneskerettighedsledere, opvisninger fra internationale dansegrupper og over 30 offentlige, almennyttig og private organisationer, der fremviste deres eget arbejde med menneskerettigheder.

”Du vil slutte dig sammen med andre over hele verden for at øge bevidstheden om menneskerettigheder og styrke momentummet, der skaber positive forandringer i verden.”

Borgerne i hendes lokalsamfund sendte hende utallige meddelelser som tak og fortalte, at begivenhederne har ”inspireret dem til at blive repræsentanter for undervisning i menneskerettigheder”. Men intet er mere betydningsfuldt for Demme end at sætte et eksempel for andre unge. ”Den bedste del var en 10-årig pige, som kom hen til mig og fortalte mig, at hun ikke kunne vente på, at hun blev en smule ældre, så hun også kunne sætte gang i eventer som disse.”

Over en syv år lang periode er Demmes kampagne for menneskerettigheder i hendes hjemby vokset til et engageret hold af frivillige og en verdensklasse årlig begivenhed, der har berørt millioner af menneskers liv med dets budskab om fred og menneskerettigheder.

Til enhver, der overvejer at starte deres egen menneskerettighedsmarch, siger Demme: ”Gør det! Du kan begynde med noget, der er mindre og ikke lige så dramatisk, som vi gjorde. Du vil slutte dig sammen med andre over hele verden for at øge bevidstheden om menneskerettigheder og styrke momentummet.”GIV ET BIDRAG

Bliv en del af den internationale menneske­rettigheds­bevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD