NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

RACER FOR MENNESKE­RETTIGHEDER, ALLE VINDER

”Trafiq vs. Trafik”-cykelklubbens stiftende medlemmer, Andrew D. Noel (til venstre) og Ryan Johnson (til højre) fremmer menneskerettighederne med hver tur.

To cyklister fra Sacramento skaber en positiv indvirkning på vegne af menneske­rettigheder ved at gøre, hvad de elsker gøre.

Andrew D. Noel og Ryan Johnson fra Sacramento, Californien, startede en cykel-klub helliget til at sprede bevidsthed om menneskerettigheder og kaldte klubben ”Trafiq”. På deres trøjer stod der: ”Trafiq vs. Trafik,” som bekendtgjorde deres kampagne om at cykle for at bekæmpe menneskehandel.

”Menneskerettigheder er sådan en fundamental del af tilværelsen og har sådan en indvirkning, når de er kendt, at vi ønskede at forøge bevidstheden om dem,” siger Johnson.

Noel skabte deres trøjer for at fremme bevidstheden. De har logoer for United for Menneskerettigheder og Unge for Menneskerettigheder Internationalt, et citat fra Verdenserklæringen om Menneskerettigheder, samt logoet for velgørenhedsorganisationen World Bicycle Relief, som sender cykler til fattige lande for at gøre folk i stand til at gøre sådanne grundlæggende ting som at tage i skole.

Trøjen sætter altid med det sammen gang i en samtale. For eksempel en cykelrytter, der sluttede sig til dem på en gren af turen, talte med dem om deres mission langs 40 km og sagde bagefter, at han ønskede at starte sin egen velgørenhedsorganisation for at hjælpe hjemløse. ”Han blev inspireret af at se os og ønskede at gøre mere for at hjælpe.”

Den første reaktion har været meget positiv, med forøget bevidsthed om menneskerettigheder og universel ros for deres kampagne, hvor end de tager hen.

De udvider deres klub og regner med i fremtiden at lancere velgørenhedscykelture og sprede deres budskab til verden.VI VIL rigtig GERNE HØRE FRA DIG

Lokale ledere fra forskellige baggrunde slutter sig til United for Menneskerettigheder og finder løsninger på deres egne menneskerettighedsbestræbelser. Og det her er, hvad de havde at sige:

DIREKTØR FOR OFFENTLIGE ANLIGGENDER, SIKH-SAMFUNDET, ITALIEN

”Da jeg så denne kampagne for første gang, blev jeg slået af den enkelhed og den styrke fra budskabet, som det gav folk. Jeg vil gerne takke jer for at samarbejde med os for at oversætte og udgive materialet om menneskerettigheder på vores eget sprog – punjabi. At være en del af United for Menneskerettigheder-kampagnen tilfredsstiller virkelig min åndelige længsel efter at hjælpe mit samfund med at kende deres egne rettigheder.”

DELSTATSFORMAND, LATINAMERIKANSK BORGERRETTIGHEDSORGANISATION, FLORIDA

”Der er intet derude, som kan sammenlignes med det her. Jeg ønskede at være en del af denne slags kampagne og få informationen ud, så vidt mine evner ville tillade mig. Jeg arbejder med en masse latinamerikanere, der kommer fra forskellige miljø og lande, og de forstår vigtigheden af menneskerettigheder, og hvad det betyder at holde dem i live.”

AMBASSADØR FOR MENNESKERETTIGHEDER, NIGERIA

”Jeg har brugt Unge for Menneskerettigheder Internationalt til at networke og bygge et hold, fordi inden jeg tog del i denne kampagne, arbejdede jeg alene.”

PRÆSIDENT, JROTC OFFICERS ASSOCIATION, ALABAMA

”Jeg mener, at hvis vi kan introducere disse menneskerettigheder til vores unge, til min generation, kan vi skabe en bedre verden overalt. Programmet for menneskerettigheder er sandsynligvis et af de bedste programmer, jeg nogen sinde har beskæftiget mig med. Jeg ved, at jeg i fremtiden vil arbejde på, at I kommer til min skole eller kommer til alle skoler i hele Alabama eller endog i hele nationen. I underviser hele den næste generation i, hvordan man skaber en bedre verden, og det redder virkelig liv.”GIV ET BIDRAG

Bliv en del af den internationale menneske­rettigheds­bevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD