NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

ALABAMA JUNIOR ROTC OG UNGE FOR MENNESKE­RETTIGHEDER SKABER ANSVARLIGE BORGERE

United for Menneskerettigheder præsenterer uddannelsesmaterialer i menneskerettighederne til 92 Junior ROTC instruktører fra hele Alabama.

 

Med undervisning i menneskerettigheder vokser Alabama JROTC-kadetter op som gode borgere, der trodser opfattelsen af deres aldersgruppe som en afskåret ”mig”-generation.

”I dag er teenagere og unge voksne mere selv-absorberede end nogensinde, og navnet ’Generation mig’ passer måske perfekt. Og selvom de unge nu om dage mellem 15 til 25 år er de første til at vokse op med avanceret teknologi og internettet til rådighed, ser det ud til, at de ikke bruger nogen af disse ressourcer til at etablere en arbejdsetik eller nogen betydningsfuld succes,” rapporterer en amerikansk avis.

Det er den udfordring, som Junior Reserve Officer Training Corps (JROTC), et ungdoms lederskabsprogram sponseret af USA’s væbnede styrker, står over for, i virkeliggørelsen af deres formål med at give de studerende en følelse af borgerskab, personligt ansvar og en følelse af at have opnået noget.

Da en Navy JROTC-instruktør i Alabama fandt Unge for Menneskerettigheder (YHR), indså han, at det passede perfekt. Et program, der interesserede studerende i livet og verden omkring dem og underviste dem i at blive ledere og aktiver for deres samfund. Dette førte til, at United for Menneskerettigheder (UHR) blev inviteret til at levere et seminar til hans kadetter.

Oberstløjtnant Robert Barrow, JROTC-leder for Mobile County, deltog i seminaret, og da han kunne lide, hvad han så, inviterede han UHR til sit næste amtsmøde for at uddanne sine instruktører i pensummet.

UHR rejste tilbage til Alabama og uddannede alle 40 Mobile County JROTC-instruktører. De nyligt uddannede instruktører spildte ingen tid. En ringede til UHR den næste morgen for at rapportere, at han allerede havde præsenteret pensummet til 30 lærere på sin skole. De ville alle have programmet, og han spurgte om han kunne få 45 Unge for Menneskerettigheder-uddannelsespakker til næste uge?

Oberstløjtnant Barrow satte gang i det momentum og inviterede UHR til Alabamas JROTC statskonference – han ville have YHR ud til alle i staten. Der uddannede UHR yderligere 92 instruktører – i det mindste en til hver high school i staten, der kørte et JROTC-program.

Disse instruktører vendte tilbage til deres respektive skoler og begyndte at levere programmet, som de hver skræddersyede til deres specifikke klasse. For eksempel er der en instruktør, som, mens hun går igennem en lektion med de studerende, gennemgår de aktuelle begivenheder, der har forbindelse til den rettighed, der bliver taget op. En anden instruktør inviterer studerende fra to nærliggende ”søster skoler” til at slutte sig til sine kadetter for at deltage i regulære lektioner i menneskerettighederne.

Og hvad med de ”selv-absorberede” unge med mangel på arbejdsetik? Fra en kadet: ”[JROTC og YHR] presser dig til dit fulde potentiale for at blive den bedste borger og person, du kan blive. Jeg har lært at arbejde hårdt og presse mig selv. Sammen skaber disse programmer storartede mennesker.”TAGER AFFÆRE
Få ordet ud gennem konferencer

En konferencedeltager får en introduktion til YHRI-programmet og tilbydes gratis materialer.

Konferencer er en perfekt mulighed for at nå ud til ligesindede organisationer. Afdelinger fra United for Menneskerettigheder (UHR) deltager i disse rundt om i verden og bemander materialeboder. Konferencer rangerer fra dem for lærere af samfundsvidenskab til menneskehandelssymposier, hvor vi tilbyder gratis undervisningsmaterialer og møder og samarbejder med andre ledere inden for området menneskerettigheder.

For eksempel havde et hold af Unge for Menneskerettigheder-frivillige en bod ved en årlig konference for Det nationale råd for sociale studier og nåede ud til 430 lærere fra hele USA, der fandt materialerne uvurderlige.

En lærer, der besøgte boden, sagde: ”Som koordinator for lærerene for sociale studier bliver jeg stillet spørgsmålet: ’Hvilke materialer burde jeg bruge til undervisning i menneskerettigheder?’ Jeg fortæller dem altid om jeres materialer. Jeg siger, intet slår jeres undervisningspensum om menneskerettigheder. Det er simpelthen det bedste derude.”

Hvis du gerne vil bemande en Unge for Menneskerettigheder-bod, kontakt os.GIV ET BIDRAG

Bliv en del af den internationale menneske­rettigheds­bevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD