NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

AFRIKAS GIGANT BLIVER EN GIGANT FOR MENNESKERETTIGHEDER

Pascal Nwoga (til højre, i YHR-T-shirt) har gjort det til sin mission at nå unge i Nigeria med menneskerettigheder for at give dem en lysere fremtid.

For Pascal Nwoga handler det hele om at nå børn i Nigeria med menneskerettigheder for at forandre fremtiden for landet.

Nigeria, Afrikas mest befolkede land, har meget passende fået kælenavnet ”Afrikas gigant”. Men en stor befolkning kan betyde store problemer herunder menneskehandel, og det vurderes til at være det 8. værste land internationalt, og 67 procent af befolkningen lever i fattigdom.

For at lave om på dette har Unge for Menneskerettigheders (YHR) repræsentant i Nigeria, Pascal Chukwuebuka Nwoga, leveret undervisning i menneskerettigheder siden 2012. ”Vi mangler viden om menneskerettigheder,” siger han, ”så jeg prøver at tage det op, at folk bør forstå, at vores rettigheder skal forstås og anvendes, hvis vi faktisk gerne vil have fred, udvikling og så kærlighed i vores samfund.”

Med hensyn til, hvad der inspirerede ham, siger han: ”Jeg voksede op i et miljø, hvor nogle børn mishandles. Disse børn ville arbejde, og de blev ved med at arbejde, arbejde, arbejde. For dem var det som at være slavebundet. Der var en meget alvorlig diskrimination, så jeg voksede op med de erindringer og forsøgte at beskytte børn.”

Nwoga fandt YHR samtidig med, at han ledte efter yderligere uddannelse i Ghana, hvor han så YHR-informationsvideoer på tv. Han bestilte sit første sæt YHR-materialer med det samme. Da han vendte tilbage til sin hjemstat Enugu, Nigeria, etablerede han sin YHR Nigeria-afdeling og begyndte i sit eget område, Abakpa Nike Market, hvor han havde observeret børnearbejde. ”Vi har en masse børn derude, som sælger vand for at overleve, hjælper deres forældre på den ene eller den anden måde. Deres menneskerettigheder bliver overtrådt, for når et barn burde være i skole og er ude af skolen og sælger på markedet, betyder det, at man tager hans eller hendes ret til uddannelse. Så jeg gik rundt og uddelte hæfterne,” siger han. Nwoga talte til forældre såvel som børn, og nu går mange af børnene i skole.

Nwoga arbejder også på børnehjem og bringer mad, vand og tøj til de forældreløse. ”Det betyder, at de forældreløse ikke vil føle sig forskellige fra andre børn, der har forældre. Det er velgørenhed i funktion; det er menneskerettighederne i funktion.”

Sammen med venner rakte han ud til skoler. ”Skolerne er der, hvor vi kan møde børnene. For når du fanger dem i skolerne, vil de helt klart tilegne sig al den viden. Jeg begyndte med privatskoler. Men så ønskede jeg at tage fat på folkeskoler. Jeg opdagede, at i folkeskolerne var de ikke i stand til at give mig tilladelse til at tale med børnene. Vi havde brug for godkendelse fra myndighederne.”

”Det, jeg mest foretrækker at gøre med programmet, er at møde børn. Det er det, der giver mig den største glæde. Tale med dem, få dem til at smile, le, henvende mig til dem og forsøge at få dem til at blive ansvarlige.”

Nwoga gik til møde efter møde for at få adgang, men blev regelmæssigt afvist af embedsmænd, der var bange for at åbne børns øjne for deres rettigheder. Men efter seks måneders vedholdenhed opnåede han tilladelserne, han havde brug for, og åbnede døren til at uddanne unge og lærere på alle niveauer af skolesystemet. Med dette har Nwoga og hans hold nået over 26.000 børn i 62 skoler.

Og han sænker ikke farten. Han har nu fem afdelinger i Nigeria og levering i Ghana. ”Det, jeg mest foretrækker at gøre med programmet, er at møde børn. Det er det, der giver mig den største glæde. Tale med dem, få dem til at smile, le, henvende mig til dem og forsøge at få dem til at blive ansvarlige.”

Find ud af mere om Pascal Nwogas arbejde ved at se dokumentarfilmen på Scientology Network på Scientology.tv/Pascal-Nwoga.DU KAN HJÆLPE

Slut dig til den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærere, organisationer og myndighedsorganer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD