NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

HJEM TIL PORTUGAL FOR AT UNDERVISE I MENNESKERETTIGHEDER

Claudia Fernandes voksede op i Brasilien, og hun og hendes søn påtager sig opgaven om at fremme og uddanne andre i menneskerettigheder i hendes hjemland Portugal.

Mor og søn, der begge er menneskerettigheds‑ forkæmpere og ‑undervisere, adopterer YHRI-kampagnen.

Født i Portugal og voksede op i Brasilien, Claudia Fernandes voksede op blandt folk fra mange kulturer, der formede hendes syn på livet. Hendes mor inspirerede hende til at blive frivillig, og hun udviklede en lidenskab for at tjene andre. Hun har levet i syv lande, som yderligere udvidede hendes accept af forskellige synspunkter. Efter en universitetsuddannelse i Portugal flyttede hun til USA.

Da hun levede i USA, blev behovet for undervisning i menneskerettighederne virkeligt for hende, da hendes på det tidspunkt seks-årige datter blev mobbet i skolen. Læreren gjorde først og fremmest intet ved det, men de bidrog til det. Efter hun fandt YHRI, skabte Claudia stiftelsen Incubator of Young Leaders for Human Rights (Udklækningsapparatet af Unge Ledere for Menneskerettigheder) med hendes søn, for at udvikle etisk, ansvarligt og støttende lederskab. ”Menneskerettigheder er styrke,” siger Claudia. ”Men det er vigtigt ikke bare at kende til menneskerettigheder, men også at undervise i dem til andre.”

Efter hun og hendes søn deltog i det Internationale Menneskerettigheds-topmøde i New York i 2016, blev hun inspireret til at gøre mere med YHRI. Hun flyttede tilbage til Portugal og begyndte et menneskerettighedsprojekt under Porto-områdets lokale myndigheder i nord. Formålet var at fremme ligestilling og ingen vold i skolerne. Projektet omfatter skole-seminarer og arrangementer om menneskerettigheder.

Hun har nu fået grønt lys til at uddanne lærere, så de kan fortsætte leveringen med deres elever. ”Hvis man kan undervise børn godt nok, kan man forandre fremtiden,” konkluderer Claudia.VI VIL rigtig GERNE HØRE FRA DIG

United for Menneskerettigheder og Unge for Menneskerettigheder-materialer er gratis for dem, der vil bruge dem til at lære deres egne rettigheder og til at undervise andre. Her er hvad nogle sagde, da de bestilte dem:

LÆRER I HUMANISTISKE FAG, CANADA

Jeg vil gerne bruge disse materialer til at dække hver menneskerettighed omhyggeligt i min 9. klasse i samfundsfag. Jeg kan godt lide plakaterne til at visualisere det og de forskellige opgaver, der er til rådighed. Jeg føler, at mine elever ville have stor gavn af dette materiale.

JURA-STUDERENDE, BRASILIEN

Jeg er 21 år gammel og studerer jura. Siden jeg var 18 år gammel, har jeg arbejdet som frivillig med internationale NGO’er. Jeg mødte folk fra mange lande, og jeg delte altid data med dem om menneskerettigheder og at respektere forskelligheder. Jeg mener, at uddannelse er vejen til at forandre verden til det bedre. Jeg ville gerne være lærer og hjælpe folk med at gøre en forskel. Jeg kan med United for Menneskerettigheder se muligheden for at hjælpe gymnasieelever med at forstå deres rettigheder og tilegne sig dem for at udvikle en kritisk tankegang.

NGO-LEDER FOR PARTNERSKAB, MALAWI

Vores fokus er at kæmpe for rettigheder for børn og unge. Efter at have lavet en undersøgelse, har vi konstateret, at de fleste af Malawis unge og børn bliver udsat for krænkelser af menneskerettighederne såsom børnearbejde, ikke at blive tilbudt medicin når de er syge, børneægteskaber, tortur og anden grusom, umenneskelig behandling. Vi vil derfor gerne slå os sammen med jer, så vi kan lære mere om unges og børns rettigheder.

LÆRER, SOUTH CAROLINA

Send mig venligst eksemplarer af Hvad er Menneskerettigheder?-hæfter til hver af mine børn. Jeg har omkring 180 elever, og jeg mener, at det her er en fed ting at tage med sig fra de lektioner, vi underviser i.

UNDERVISER, NIGERIA

Jeg har planer om at møde 50 unge fra mit samfund, afspille videoerne og levere læseplanen, I tilbyder.FAKTA

UDHR i tal

For 70-årsdagen for FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder, lad os se på statistikkerne.

18

MEDLEMMER

af politiske, kulturelle og religiøse baggrunde udgjorde kommissionen til at skabe UDHR

70

ÅR

med UDHR, som det vejledende dokument for at definere, beskytte og vedligeholde menneskerettigheder

500+

SPROG

er Verdenserklæringen om Menneskerettigheder blevet oversat til, som gør det til det mest oversatte dokument på Jorden

193

FORENEDE NATIONER

støtter op om UDHR som FN’s platform for verdensfred

48

LANDE

underskrev den oprindelige erklæring for at gøre den gyldig i 1948GENOPRET MENNESKERETTIGHEDER

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD