NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

EN TURNÉ FOR UNDERVISNING I MENNESKERETTIGHEDER REJSER GENNEM TAIWAN

En af de mange skoler, der nås af Taiwans YHR-turné (ovenfor), skoler bliver anerkendt (øverst til højre), og Wil Seabrook skriver autografer til studerende (nederst til højre).

En to-ugers turné for undervisning i menneskerettigheder rejser til seks byer i Taiwan for at lancere 70-årsdagen for Verdenserklæringen om Menneskerettigheder med oplysning leveret gennem musik og kunst – og inspirerer tusinder.

For at fejre 70-årsdagen for Verdenserklæringen om Menneskerettigheder satte YHR-holdet i Taiwan, den 10. december 2017, en turné i gang for at undervise i menneskerettigheder i skoler og på universiteter over hele landet.

Andre folk, der deltog, var Rahul KC, formand for YHR Nepal, og Wil Seabrook, en YHRI-ambassadør og grundlægger af Rock for Human Rights.

Turnéen begyndte på Chung Cheng Universitetet, hvor studerende først så 30 YHRI-informationsvideoer og dokumentarfilmen Historien om menneskerettigheder. Seabrook optrådte så med the Beatles’ ”Blackbird” og hans egen sang ”Candle”. Han delte sin egne oplevelser om krænkelser af menneskerettighederne og løsningerne på dem og gav studerende en chance for at fortælle deres egne historier. Rahul KC talte om grunden til, at han dedikerede sit liv til undervisning i menneskerettigheder. Han understregede vigtigheden af ansvar – ifølge Artikel 29 om ens pligt til at beskytte andres rettigheder og friheder – og præsenterede et lysbilledshow af sine aktiviteter, som gav eleverne eksempler på de mange måder, de kunne fremme menneskerettighederne.

”Jeg behøver ikke at forsøge at redde verden. Jeg kan være det lille stearinlys, der er lyset for andre.”

Et lignende mønster fortsatte gennem Jinwen Universitetet for Videnskab og Teknologi, det Nationale Taipei Universitet for Undervisning, Fu Jen Katolske Gymnasium, Nan Hwa Gymnasium, Taipei Dongmen Skolen og flere – alt i alt 17.

De studerende blev inspireret, med udtalelser som: ”Det er første gang jer forstår de 30 menneskerettigheder og deres grundlæggende indhold” til, ”jeg vil gerne være fortaler for menneskerettigheder”, og ”jeg behøver ikke at forsøge at redde verden. Jeg kan være det lille stearinlys, der er lyset for andre.”

Inden for to uger havde turnéen afholdt 26 events i seks byer og nået ud til mere end 4.000 unge.

Det hele kulminerede med fejringen af Menneskerettighedsdagen i Scientology Kirken Kaohsiungs kirkesal, hvor elevernes menneskerettigheds-kunst blev udstillet. Kaohsiungs leder for undervisning talte og anerkendte de studerende.FAKTA

UDHR i tal

For 70-årsdagen for FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder, lad os se på statistikkerne.

18

MEDLEMMER

af politiske, kulturelle og religiøse baggrunde udgjorde kommissionen til at skabe UDHR

70

ÅR

med UDHR, som det vejledende dokument for at definere, beskytte og vedligeholde menneskerettigheder

500+

SPROG

er Verdenserklæringen om Menneskerettigheder blevet oversat til, som gør det til det mest oversatte dokument på Jorden

193

FORENEDE NATIONER

støtter op om UDHR som FN’s platform for verdensfred

48

LANDE

underskrev den oprindelige erklæring for at gøre den gyldig i 1948GENOPRET MENNESKERETTIGHEDER

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD