NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

FORVANDLER GUATEMALA: FRA AT VÆRE ET LAND MED VOLD TIL EN NATION BASERET PÅ MENNESKERETTIGHEDER

Cynthia Maria Guerra fandt Unge for Menneskerettigheder mens hun var ansat i Guatemalas Ombudsmandens Kontor for Menneskerettigheder og er nu lederen af Unge for Menneskerettigheder Guatemala.

Cynthia Maria Guerra observerede, at hendes land Guatemala var en nation fyldt med vold. Hun besluttede sig for at slå sig sammen med Unge for Menneskerettigheder og vender rundt på tendensen.

Det hele begyndte, da Cynthia Maria Guerra, den daværende leder for Reklame og Uddannelse i Menneskerettighederne for Ombudsmanden i Guatemala, ledte efter en løsning på de menneskerettighedsproblemer, der plagede hendes land. Blandt overgrebene var der vold og afpresning fra kriminelle organisationer, angreb mod journalister og menneskerettighedsforkæmpere, diskrimination mod den indfødte befolkning og mishandling af kvinder.

”Vold er overalt. Det er tilsyneladende måden at løse alt på her,” siger Guerra. ”Da jeg begyndte at arbejde med Ombudsmandens Menneskerettighedskontor, så jeg, hvordan uddannelse i menneskerettigheder er en rettighed i sig selv.”

Hun opdagede Unge for Menneskerettigheder Internationalt (Youth for Human Rights International – YHRI), da Ombudsmanden gav hende et Hvad Er Menneskerettigheder?-hæfte, som han ville have hun skulle se igennem, hvilket førte til et partnerskab mellem Ombudsmandens kontor og YHRI. Guerra og YHRI-trænere underviste undervisere i et 80-timers program, der dækkede både Unge for Menneskerettigheder-materialer og havde tilpassede dele om de indfødte folks rettigheder, kvinders rettigheder og lignende områder. Omkring 400 blev trænet, som så gik i gang med at træne andre. Et partnerskab med et universitet førte til endnu 1.300 lærere, der blev uddannet.

Efter at havde afsluttet sin periode på Ombudsmandens kontor, kunne Guerra ikke bare lukke bogen og gå sin vej. Hun blev leder for Unge for Menneskerettigheder Guatemala. ”Jeg havde ikke lyst til bare at gå tilbage til min virksomhed. Jeg var nødt til at fortsætte min mission for at etablere en menneskerettighedskultur i Guatemala,” sagde hun. ”Jo flere mennesker vi kan få til at forstå, hvad menneskerettigheder virkelig er, jo flere chancer har vi, for at etablere denne kultur, ikke en diskrimination-kultur, ikke en misbrug af magt-kultur, ikke en korrupt kultur.”

YHRI blev adopteret af Hovedkommissionen for Studiet af Menneskerettighederne på San Carlos Universitetet – Guatemalas eneste nationale offentlige universitet. Dekanen ved universitetet bekendtgjorde for 153.000 studerende at året 2018 er Året for Undervisning i Menneskerettigheder. Guerra sagde angående sine planer: ”Vi vil bruge denne mulighed til at få en masse mennesker til at lave online-kurser. Vi vil gerne have, at studerende fra Guatemala slutter sig til os som frivillige og også bliver delegerede ved konferencen i New York.” Efter allerede at have nået over 30.000 med undervisning i menneskerettigheder, er Guerra fast besluttet på at få sine drømme for Guatemala til at blive til virkelighed. ”Uddannelse for mig er, som Nelson Mandela sagde, ’det stærkeste våben, som man kan bruge til at forandre verden’.”TAGER AFFÆRE
Tag med os til de Forenede Nationer

Deltag sammen med unge fra hele verden ved vores 2018 Internationale Menneskerettigheds-topmøde.

Hvert år siden 2004 har vi bragt unge og voksne sammen fra hele kloden til vores årlige Internationale Menneskerettighedstopmøde. I år vil ikke være anderledes, og du er inviteret!

I slutningen af juni ved FN’s hovedkvarter i New York vil dette topmøde være helt ulig noget andet, med unge fra hele verden, der deltager som unge delegerede og ungdomsambassadører, såvel som talere fra de øverste myndigheder og NGO’er, der deler deres viden og vejledning inden for undervisning i menneskerettigheder.

Folk fra alle samfundslag er inviteret til at deltage i og bidrage til at fremme undervisning i menneskerettigheder. De i alderen 18 til 29 kan ansøge om at blive ungdomsdelegerede og repræsentere deres nations ved dette topmøde.GENOPRET MENNESKERETTIGHEDER

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærer, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD