NYHEDER

UNGE FOR MENNESKERETTIGHEDERS LATINAMERIKANSKE TOPMØDE BLEV AFHOLDT I PARLAMENTSBYGNINGEN I NUEVO LEÓN

Embedsmænd sluttede til Unge for Menneskerettigheder-delegerede fra hele Latinamerika ved deres topmøde i bygningen for Repræsentanternes Hus i den mexicanske stat Nuevo Leóns.

 

Ungdomsfortalere, myndigheder og eksperter samles for at fremme undervisning i menneskerettigheder som vejen til at skabe en verden med fred og tolerance.

Unge for Menneskerettigheders internationale kontors (YHRI’s) 23 forskellige afdelinger i seks latinamerikanske lande har alle et fælles mål – at gøre menneskerettighederne til en realitet.

For uanset om uretfærdigheden er udenretslige henrettelser i Colombia, fængslingen af de uskyldige i Peru eller regeringens korruption i Panama, fastholder Unge for Menneskerettigheder, at undervisning i menneskerettigheder er den langsigtede løsning.

For at tilkendegive dette og forenes for at skabe forandring, afholdte stiftelsen sit andet årlige regionale topmøde for Unge for Menneskerettigheder i marts 2016 i Monterrey i Mexico, hovedstaden i Nuevo León. 17 unge delegerede fra Mexico, Guatemala, Costa Rica, Ecuador og Venezuela samledes ved en tre dages event for at samarbejde og uddanne sig.

Juán Carlos Cantú, stifter og formand for Unge for Menneskerettigheder (YHR) Nuevo León, den første YHR-afdeling i landet uden for Mexico City, præsiderede topmødet. Inden for 48 timer, efter at have lært om programmet i 2012 fra borgmesteren i San Miguel de Allende, havde Cantú afholdt seminarer om menneskerettigheder til mere end 190 mennesker.

Det regionale topmøde blev afholdt i Nuevo Leóns parlamentsbygning og var co-sponsoret af statsrepræsentanten Patricia Salazar, som i sin hovedtale erklærede, at forebyggelse af kriminalitet begynder med undervisning i Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

Andre embedsmænd, der deltog i topmødet, omfattede: Catalina Rivera, formand for Nuevo Leóns menneskerettighedskommission, Arturo Ramirez, direktør for Youth for Monterrey og Alejandro González, retslig direktør for Mexicos kongrescenter for lovgivningsmæssige studier.

Topmødet var en del af den årlige Unge for Menneskerettigheders internationale oplysningsverdensturné, som blev ledet af YHRI’s formand, dr. Mary Shuttleworth, gennem Afrika, Asien og Latinamerika.

Hver af de unge delegerede ved topmødet fremførte en årlig rapport om deres regionale bedrifter – alt fra at levere foredrag til studerende, dommere, politi og soldater til leveringen af ”træn-træneren”-seminarer, underskriftsindsamlinger og uddeling af hæfter. Præsentationer blev efterfulgt af workshops til at opbygge færdighed og forøge indsatsen i det kommende år. ”Et nyt niveau af bevidsthed blev skabt,” sagde Cantú. ”Der er lang vej endnu, og vi kan tage del i at skabe en bedre verden ved at respektere, undervise i og disseminere menneskerettighederne.”TAGER AFFÆRE
BRINGER MENNESKERETTIGHEDERNE TIL ALLE

Gennem arrangementer og seminarer nåede United for Menneskerettigheder ud til mere end 400.000 folk i 2015 og skabte derved nye fortalere for tolerance og fred.

United for Menneskerettigheder og dens unge afdeling Unge for Menneskerettigheder Internationalt når ud til personer af enhver race, kultur eller overbevisning med deres berigende undervisningsmaterialer, der stilles til rådighed uden omkostninger.

I blot det sidste år, er mere end 370.000 Hvad er Menneskerettigheder?- og Historien om menneskerettigheder-hæfter blevet uddelt rundt om i verden.

United for Menneskerettigheder har sørget for gratis undervisningsmaterialer til personer fra 230 lande og territorier rundt om i verden.VI HAR BRUG FOR DIN HJÆLP

Vær med til at gøre menneskerettighederne til virkelighed. Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder (UHR). Hjælp enkeltpersoner, undervisere, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne, der blev adopteret af medlemslandene i De forende nationer i 1948. Mere end 60 år senere, siden den aftale blev skabt, er dets løfte langt fra opfyldt.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD