NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

FIRE KONFERENCER FORENER NATIONER MED ET FORMÅL

Der blev afholdt regionale konferencer for menneskerettigheder i fire lande, herunder i Washington D.C., USA (øverst), i Taiwan (nederst til venstre) og i Nepal (nederst til højre).

Unge fra hele verden samledes til fire YHRI regionale konferencer for at engagere sig i menneskerettighedsaktivitet og samarbejde.

Som det er blevet en tradition for den årlige YHRI Verdensoplysningsturné, blev regionale konferencer om menneskerettigheder afholdt i fire lande – alt sammen med det formål at engagere og oplyse unge om menneskerettigheder i de forskellige regioner, hvor konferencerne blev afholdt.

Det begyndte med den 7. årlige regionale konference i Sydasien om menneskerettigheder i Kathmandu i Nepal. Konferencen samlede deltagere fra Bangladesh, Indien, Pakistan, Indonesien og Vietnam. Talerne på åbningsdagen omfattede et medlem af den nepalesiske nationale menneskerettighedskommission og viceformanden for det nationale ungdomsråd. Syv medier deltog i indvielsesceremonien, og der blev afholdt en paneldiskussion om at slippe ”unges styrke i det sydlige Asien for fred og menneskerettigheder” løs.

De nepalesiske spejderes distriktskommissær sammenkaldte unge spejdere, roverspejdere, rangerspejdere og spejderledere for at diskutere deres ansvar for menneskerettigheder. Nepals mange steder på UNESCO’s verdensarvliste blev fejret under Verdenserklæringens artikel 27, som omfatter retten til kulturel diversitet.

Den anden konference var den 7. konference for Asien og Stillehavsområdet i Taiwan på tre dage med unge delegerede fra Australien, Bangladesh, Indien, Malaysia, Nepal, Paraguay, Sri Lanka, USA, Vietnam og selvfølgelig Taiwan. Talerne omfattede myndighedsrepræsentanter, undervisere og lokale ledere. Forebyggelse af mobning var højt på dagsordenen med livlige diskussioner specielt om undervisnings rolle inden for menneskerettigheder som en bevist forebyggende foranstaltning.

Så var der den 5. årlige latinamerikanske konference i Mexico, der blev afholdt af Tlaxcalas regering i delstatens regeringsbygning – hvor der kun var ståpladser tilbage. Myndighedsrepræsentanter, lokale ledere, NGO’er og medlemmer af civilsamfundet deltog, herunder unge delegerede fra Argentina, Costa Rica, Guatemala, Peru, Uruguay og repræsentanter fra 27 delstater i Mexico. Talerne var formanden for menneskerettighedskommissionen for Tlaxcala kongressen og lederen af Tlaxcala ungdomsinstitut, der repræsenterede delstatens guvernør. Som en speciel anerkendelse for sit arbejde fik Mary Shuttleworth, formand for YHRI, overrakt en håndudskåret aztekisk høvdingestav af Tlaxcalas guvernørs kontor.

Der blev afholdt regionale konferencer for menneskerettigheder i fire lande – alt sammen med det formål at engagere og uddanne unge om menneskerettigheder.

Den anden dag var den botaniske haves biograf ramme om en begivenhed, hvor unge delegerede præsenterede deres arbejde for menneskerettigheder og delte succesfulde handlinger med hinanden.

Og tilbage i USA var der den tre dages nationale amerikanske menneskerettighedskonference på Capitol Hill, som omfattede præsentationer af den ansete Presidential Volunteer Service Award (præsidentielle frivillig service pris). Proklamationer, certifikater og lykønskninger strømmede ind fra myndighedsrepræsentanter fra over hele USA.

Scientology Kirkens kontor for nationale anliggender afholdt en event, der fokuserer på spørgsmålet om trafficking, efterfulgt af møder med 47 lovgivere på Capitol Hill. Arrangementerne kulminerede med festivalen Cherry blossom menneskerettigheds-koncerten på National Mall.HVORDAN KAN DU HJÆLPE

Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærere, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettigheder.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD