NYHEDERGØR MENNESKERETTIGHEDER TIL EN DEL AF HVERDAGEN

ET LAND KENDT FOR FRED BLIVER VED MED AT STÅ I SPIDSEN MED DETS EGEN KAMPAGNE FOR MENNESKERETTIGHEDER

Costa Ricas fodboldhold og landets præsident med førstedamen og sønnen holder deres specialfremstillede Hvad er menneskerettigheder?-hæfter i vejret, hvori alle spillere er blevet præsenteret.

Costa Rica er kendt som et eksempel på fred og demokrati, og for at sikre at dette ry aldrig nedtones, er der et undervisningsprogram i menneskerettigheder, der når ud til hvert hjørne af landet.

Costa Rica er kendt for sit stabile demokrati, for at investere mere af dets årlige budget i uddannelse end det globale gennemsnit og for at afskaffe sin stående hær i 1948. Arkitekten for landets fred er tidligere præsident dr. Óscar Arias Sánchez, der modtog Nobels Fredspris for sit arbejde for at gøre en ende på de centralamerikanske borgerkrige. Dette førte til underskriften på en 1987-fredsplan, der var godkendt af fem centralamerikanske nationer.

Da dr. Arias i 2017 blev inviteret til det Internationale topmøde om menneskerettigheder i FN i New York, fandt han og hans kone, Suzanne Fischel, Unge for Menneskerettigheder (engelsk: Youth for Human Rights – YHR), og det passede perfekt. De begyndte at arbejde tæt sammen med YHR’s Costa Rica-hold, som anføres af Marco Aurelio Zuñiga og består af hans kone, Tatiana Salgado, deres børn og frivillige.

YHR-holdet nåede ud gennem medier fra avisen La Extra til Teletica Radio 91,5 FM, Kanal 7 TV og andre – et publikum på over 2 millioner. De talte derefter til elever på skoler og universiteter, herunder på Colegio Técnico Profesional, det Nationale Universitet, Santa Cruz High School og flere andre steder.

Den næste handling var gennem Costa Ricas nationale sport – fodbold. Efter præsidenten for Costa Ricas Nationale Fodboldunion var blevet orienteret, kom han hurtigt om bord. Med hjælp fra Fischel blev et skræddersyet hæfte skabt med alle fodboldspillerne og alle 30 rettigheder. Det blev så officielt lanceret ved afskedseventen for det nationale fodboldhold, der tog af sted til VM i fodbold 2018 i Rusland. Ved lanceringen var Costa Ricas præsident, Carlos Alvarado Quesada, til stede. Alle spillere, præsidenten og andre deltagende embedsmænd modtog det nye hæfte. Med disse i hånden uddelte YHR Costa Ricas frivillige, i følgeskab med dr. Arias og Fischel, dem på Costa Ricas nationale fodboldstadion til fans ved holdets sidste kamp. I alt har de nu uddelt mere end 128.000 eksemplarer af hæftet.

For at sikre at menneskerettighederne bliver en del af samfundets struktur, indgik YHR Costa Rica partnerskab med Instituttet for udvikling og kommunal rådgivning (IFAM), der rådgiver Costa Ricas lokale myndigheder – alt i alt 82 kommuner. Instituttet ønskede med det samme, at deres instruktører lærte at levere til andre og så tillige uddanne dem. Programmet begyndte med 10 seminarer til 361 IFAM-deltagere.

Gennem effektiv oplysning om menneskerettigheder har Costa Rica fortsat med at sætte et eksempel for verden, som et land med uddannelse og fred.AT GØRE NOGET
Slut dig til os for dagen for menneskerettigheder

Slut dig til os med events og aktiviteter i dit område i løbet af de kommende måneder, og gør de 30 menneskerettigheder kendt og praktiseret i dit lokalsamfund.

Den 10. december 1948 antog De Forenede Nationers Generalforsamling Verdenserklæringen om Menneskerettighederne (UDHR), der fremlægger de 30 rettigheder, som alle mennesker har. Hvert år den 10. december afholder afdelinger af United for Menneskerettigheder og Unge for Menneskerettigheder over hele verden arrangementer og aktiviteter i anledning af denne dag.

Og i år gav vi det en tand til for at fejre 70-årsdagen for Verdenserklæringen om Menneskerettigheder med en enestående række begivenheder herunder menneskerettighedsfora, marcher, underskriftsindsamlinger, koncerter, seminarer, kunst-konkurrencer og menneskerettighedsboder – alt sammen for at øge bevidstheden om de universelle menneskerettigheder. Du kan begynde at planlægge eventer nu. Lad os vide, hvad dine planer er på forhånd, og fortæl os, hvad du gjorde, ved at sende fotos og video. Sammen kan vi garantere, at menneskerettigheder er kendte og respekteret af alle.DU KAN HJÆLPE

Slut dig til den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder. United for Menneskerettigheder hjælper enkeltpersoner, lærere, organisationer og myndighedsorganer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD